Tiltalt for å svindlet 78 milliarder

Myndighetene mener det var toppsjefen Bernie Ebbers som styrte rekordsvindelen i telegiganten Worldcom.

Myndighetene mener det var toppsjefen Bernie Ebbers som styrte rekordsvindelen i telegiganten Worldcom.

Den amerikanske regjeringen har tiltalt Bernie Ebbers, tidligere toppsjef i det amerikanske teleselskapet WorldCom, for svindel i forbindelse med regnskapsskandalen som nesten medførte konkurs for telekjempen.

Ebbers er tiltalt for konspirasjon, svindel og for å ha kommet med falske uttalelser, ifølge Wall Street Journal. Svindel-beløpet det dreier seg om er på utrolige 11 milliarder dollar, eller 78 milliarder kroner.

Tidligere på dagen erkjente selskapets tidligere finansdirektør, Scott Sullivan, seg skyldig i triksing og manipulering med selskapets regnskaper og disposisjoner. Sullivan var toppsjef Ebbers høyre hånd, og regnes som et nøkkelvitne i saken mot Ebbers.

WorldCom-kollapsen kom som et resulatat av den største regnskapssvindelen i USA noensinne. Toppsjef Ebbers er den største "fisken" som blir tiltalt i rekken av finansskandaler som rullet over USA i fjor. I februar ble den tidligere Enron-sjefen tiltalt for sin rolle i Enron-konkursen.

WorldCom, som i ettertid har skiftet navn til MCI, gikk med på å betale en rekordhøy bot på 750 millioner dollar, for regnskapssvindelen selskapet var innblandet i. Like etter skandalen var selskapet beskyttet av Chapter 11, som beskytter selskapet mot å gå konkurs i perioden det er under etterforskning. WorldCom, dvs MCI, reddet skinnet ved å inngå forlik med regjeringen.

Til toppen