Tiscali tilbyr IP-telefoni

Tiscali-sjef Olav Sande planlegger å tilby IP-telefoni-tjenester i samarbeid med Netcentrex.

Tiscali-sjef Olav Sande planlegger å tilby IP-telefoni-tjenester i samarbeid med Netcentrex.

Tiscali har inngått en avtale med Netcentrex om anskaffelse av nye IP-telefonitjenester. I 2000 var Tiscali var den første operatøren i Europa med IP-baserte telefonitjenester som gjorde det mulig for brukerne å ringe fra PC til PC, fra PC til telefon og fra telefon til PC. Nå forbereder Tiscali en omfattende relansering av selskapets telefonitjenester.

Relanseringen er en del av en konkret strategi der Tiscali med utgangspunkt i kundebasen planlegger en rekke selektive investeringer i lokal adgang til kobbernettet.

- Vi vil utnytte alle de nye mulighetene ved den teknologiske utviklingen, og IP-telefonitjenester er uten tvil en stor mulighet. Vi ønsker å tilby kundene våre internett, telefoni og videotelefoni, sier Olav Sande, adm. direktør i Tiscali Norge.

Tjenstene lanseres først i de største markedene hvor Tiscali opererer. Første land er Italia, hvor utrullingen skjer før sommeren. Deretter følger de lokale markedene hvor Tiscali velger å investere i lokalt aksessnett.

Til å utvikle de nye IP-telefonitjenester har Tiscali valgt Netcentrex. Det er en benchmark-platform for tele- og datanettverkskonvergens for neste generasjons tjenester. Tiscali ble etablert på det norske markedet i juni 2000. Totalt i Europa hadde selskapet ved årsskiftet 7,8 millioner kunder, hvorav 840 000 var ADSL-bredbåndskunder.

Til toppen