Tiscali vil ikke stenge fildelerne ute

Tiscali vil ikke stenge fildelerne ute

Tiscali i Storbritannia mener plateindustrien ikke har bevist at noen av selskapets kunder har gjort noe ulovlig.

Den britiske plateindustrien, ved organisasjonen British Phonographic Industry (BPI), sendte denne uken brev til de britiske Internett-leverandørene Tiscali og Cabel & Wireless med antatte bevis på at 59 av selskapenes aksesskunder har bedrevet ulovlig fildeling i stor skala. De to selskapene uttalte tidligere denne uken at de ville studere bevisene og eventuelt ta affære etter det. Begge selskapene har kontrakter med aksesskundene som ikke tillater uautorisert spredning av opphavsrettsbeskyttet materiale.

    Les også:

Men ifølge Betanews, sier Tiscali nå at BPI ikke har levert bevis på at ulovlig opp- eller nedlasting har funnet det. Det skal heller ikke finnes bevis på at brukerne av de oppgitt IP-adressene har tilbudt noe for opplasting.

Det finnes riktignok et unntak, hvor en abonnent er oppgitt i en skjermdump levert av BPI. I dette tilfellet vil Tiscali ta kontakt med kunden. I de andre tilfellene skal det bare dreie seg om et regneark med 17 IP-adresser som angivelig skal tilhøre Tiscali-kunder, samt en liste med datoer hvor kundene skal ha lastet ned musikk.

I et svarbrev Tiscali har sendt BPI, som refereres av blant annet Reuters, legger selskapet til at det ikke vil oppgi navn på noen abonnent uten at det legges fram en rettskjennelse, men at selskapet vil sperre kontoen til en bruker hvor bevisene berettigere en slik handling. Selskapet har selv vært med på å utvikle lovlige musikktjenester på nettet og støtter ikke ulovlig fildeling, heter det i brevet.

Med mindre BPI kan legge fram bedre beviser på at den ulovlige fildeling har funnet sted, har organisasjonens nye aksjonsmetode mislykkes. Tidligere har BPI gått til søksmål mot enkeltpersoner, men dette er en omfattende affære nettopp fordi Internett-leverandørene ikke vil identifisere kundene knyttet til IP-adresser uten en rettslig beordring.

Ifølge Betanews ble det i en rettsavgjørelse i mars klart at Internett-leverandører må overlevere informasjon om individuelle kunder mistenkt for å ha lastet opp store mengder ulovlige filer via ulike fildelingstjenester. Men samtidig ble det avgjort at dette ikke gjelder for brukere som bare har lastet ned copyright-beskyttet musikk fra andre.

Til toppen