Titusener Netcom-kunder fikk e-post med virus

Alle Internett-kundene til Netcom fikk i forrige uke tilsendt e-post med virus vedlagt.

Flere av digi.nos lesere har de siste dagene meldt om at dei forrige uke ble tilsendt én eller flere e-postmeldinger som har inneholdt virus, trolig W32.Lirva.A. E-posten var tilsynelatende fra informasjonsavdelingen til NetCom, men den egentlige avsenderen har trolig benyttet Tiscalis e-postservere for å sende meldingen.

Meldingene med viruset ble sendt til adressen alle-netcom@netcom.no, som inntil da var en distribusjonsliste med e-postadressene til alle Internett-kundene til Netcom. NetCom har flere titalls tusen Internett-kunder.

NetCom oppdaget hendelsen og sendte fredag i forrige uke ut et informasjonsmelding til den samme adressen hvor brukerne informeres om hendelsen og advares mot å åpne ukjente vedlegg.

- Vi beklager hendelsen, og har innført strengere rutiner som skal sikre at dette ikke kan skje igjen. Vi har gått gjennom rutinene og sikret oss mot denne type utsendelser, forteller Bjørnar Storeheier, kommunikasjonskonsulent hos NetCom, til digi.no.

Han sier videre at all tilgang til den aktuelle listen ble sperret umiddelbart etter at informasjonen ble sendt til kundene, og at listen nå er slettet.

Les mer om:
;