BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tjener fett på finsk mobil

Takket være fortsatt sterk vekst i mobiltelefoni kan det finske teleselskapet Sonera legge frem nye hurra-tall.

Frode Eriksen
25. okt. 1999 - 13:30

For mens det finske fasttelefofon-markedet lenge har vært konkurranseutsatt uten en tradisjonell sterk aktør, har Sonera overtaket i mobilkampen mot konkurrentene Radiolinja og Telia.

Salget i de tre første kvartalene endte på 1,338 milliarder euro, noe bedre enn hva markedet hadde ventet, og 13 prosent bedre enn samme periode i fjor. Overskuddet før skatt har i årets tre første kvartal økt med 40 prosent til 384 millioner euro sammenlignet med samme periode i fjor.

I tredje kvartal alene endte Sonera med en omsetning på 450 millioner euro, opp fra 426 millioner euro i samme kvartal i fjor, eller seks prosent. På mobilsiden økte inntektene med hele 16 prosent, og antall mobilkunder passerte 2 millioner.

Det gjør at teleselskapets inntekter fra mobilsektoren nå har økt til over 50 prosent, nærmere bestemt 53 prosent, opp fra 49 prosent i samme kvartal i fjor. Samtidig gikk inntektene fra vanlig taletelefoni innenlands ned med vel 5 prosent i tredje kvartal.

Sonera er medeier i et av Europas største mobilselskap, tyrkiske Turkcell, som fremdeles vokser sterkt. Selskapet har også styrket investeringene på mobilsiden i USA.

Den finske staten eier i underkant av 58 prosent i Sonera etter å ha solgt seg ytterligere ned i høst. Regjeringen ønsker at staten skal selge flere statlige teleaksjer, og ber nå partalemtet om tillatelse til å selge staten ned til 34 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.