Tjener penger på virtuelle leiemord

Et nettspill gir dansk ungdom anledning til å tjene penger på virtuelle leiemord.

København (NTB): Dansk ungdom kan tjene penger som leiemordere – virtuelle leiemordere. En ny hjemmeside tilbyr kontant belønning for hvert drap som begås på skjermen, skriver Politiken.

Online-spillet, der deltakerne deles inn i to lag, er allerede blitt svært populært, skrev København-avisen onsdag. Spillet heter «Counterstrike» og er blant de mest utbredte på verdensplanet, het det på København-avisens nettsider onsdag.

Mer enn 150.000 mennesker om gangen kan gå inn i rollene som terrorister eller antiterroragenter. Nå kan de også spille om penger, slik at de kan tjene litt for hver gang de får has på en tjeneste men må punge ut når de selv blir drept.

Den danske foreningen mot ludomani (spillegalskap) er bekymret over utviklingen. – Nå handler det ikke lenger bare om død og elendighet, nå blir det løftet over i en helt ny dimensjon, sier foreningens talsmann Michael Bay Jørsel til Politiken.

For å delta i pengeversjonen av spillet, må deltakerne overføre penger til en nettkonto som disponeres av et eget selskap. Så må de bestemme seg hvor mye de vil satse på hvert drap, og betale en tilsvarende sum hvis de blir beseiret av motspillerne.

Til toppen