RESULTATERFINANS

Tjener rått på åpen kildekode

Norske Conduct viser at det er mulig å dra store marginer på å levere åpen kildekode.

14. mai 2007 - 08:33

Conduct et er norsk IT-selskap som hovedsakelig lever av å levere åpen kildekode-løsninger med utgangspunkt i applikasjonsserveren JBoss og Linux-distribusjonen Red Hat.

Selskapet har regnskapstall som viser at det går an å tjene gode penger på å jobbe med åpen kildekode. De presterte kunststykket å vokse med 54 prosent i omsetning på et år, og samtidig levere en resultatmargin på utrolig 38,1 prosent.

Omsetningen spratt fra 17,4 millioner kroner i 2005, til 26,7 millioner i fjor. Samtidig gjorde overskuddet et hopp fra 3,2 millioner i overskudd, til hele 10,4 millioner kroner i overskudd i 2006.

- Vi hadde et eksepsjonelt bra år i fjor. Vi drømmer ikke engang om et nytt tilsvarende år, sier Hans Löwe Larsen, daglig leder i Conduct, til Finansavisen.

Selskapet har 20 ansatte, og Conduct prøver å rekruttere flere.

- Vi skulle gjerne hatt lettere tilgang på ressurser. Slik situasjonen er i dag kunne vi solgt oss to ganger, sier Löwe Larsen, til Finansavisen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.