Tjente stort på å redusere serverparken

Sykehuset Innlandet har bedre og billigere IT etter å ha redusert serverparken med 90 prosent.

Tjente stort på å redusere serverparken

Sykehuset Innlandet har bedre og billigere IT etter å ha redusert serverparken med 90 prosent.

Sykehuset Innlandet har redusert serverparken fra 50 til fem: En fra HP og fire fra IBM.

Disse fem bærer nå i stedet 50 virtuelle servere, i en løsning som blander teknologi fra VMware (virtualisering) og Citrix (sentralisert fordeling av applikasjoner).

I en pressemelding heter det at flere virtuelle servere skal inn, blant annet for å håndtere e-postserveren Exchange.

Sykehuset Innlandet har en stor og fragmentert brukermasse: 7000 ansatte er fordelt på 42 lokasjoner. Virtualisering og sentral fordeling av applikasjoner har gjort IT-miljøet betydelig enklere og effektivisert driften.

– Organisasjonen vår har vært i voldsom endring og gått fra å være et lite sykehus til et av landets største. Ved å virtualisere store deler av IT-miljøet slipper vi at serverparken vokser på lik linje med resten av organisasjonen. Å kjøre en brøkdel av serverparken til samme ytelse har gitt store tids- og kostnadsbesparelser. Oppgraderinger skjer raskere, drifts- og vedlikeholdskostnadene reduseres betydelig samt at de driftsansatte kan bruke tiden sin mer effektivt er bare noen av fordelene som er oppnådd, sier prosjektleder Kjell Skjølås ved Sykehuset Innlandet.

Ementor er i den siste tiden kommet sterkt på banen for løsninger som leveres til Sykehuset Innlandet. Mange av produktene er distribuert av Commaxx, deriblant Citrix Presentation Server, SoftGrid, RES PowerFuse og ThinPrint.

    Les også:

Til toppen