Tjuvsurfet for 50.000

Tjuvsurfing på Internett er i ferd med å bli et problem i Sverige. Den ulykkelige nettbrukeren Gunilla Nordin har til nå fått en regning på 50.000 kroner, etter av uvedkommende har brukt hennes nettabonnement.

Undersøkelsene om hvem som har brukt hennes abonnement har nå pågått i en måned.

Gunilla Nordin kjøpte et enkrones modem med abonnement. I juli måned hadde nettregningen hennes plutselig kommet opp i 10.000 kroner. Telia sjekket saken og fant ut at 70 ulike personer hadde logget seg på nettet via Nordins abonnement.

Den ulykkelige nettbrukeren fikk nytt passord og brukernavn. De gamle skulle sperres, lovte Telia. Derfor ble sjokket stort da hun forrige torsdag kontaktet Telia for å høre hva som skjedde i saken.

- Da fikk jeg vite at mitt gamle nettabonnement hadde vært i bruk så sent som 30. juli, sier hun til Helsingborgs Dagblad.

Samtidig fikk hun vite at regningen i mellomtiden hadde kommet opp i 50.000 kroner. Noen beskjed om hvordan noen kunne bruke hennes konto med hjelp av sperrede passord og brukernavn, fikk hun ifølge avisen ikke.

Per Sundell ved det svenske rikskriminalpolitiets datagruppe sier til nyhetsbyrået TT at denne type tjuvsurfing blir stadig mer vanlig.

- Siden november i fjor har vi druknet i anmeldelser av denne typen. Og bunken vokser hele tiden. Det er en kjempegreie. Stadig flere stakkarer som en gang kjøpte et enkrones modem, rammes av at unger sitter og surfer i flere dager og uker på andres kontoer, sier han.

Til toppen