To Beacon Awards til Norge

ID ComNet og NordlandsData ble tildelt to av Lotus-verdenens "Oscar" - Beacon Awards - under Lotusphere i Berlin. Det er første gang norske selskaper vinner en Beacon, og tildelingen vekker stor oppsikt.

ID ComNet og NordlandsData ble tildelt to av Lotus-verdenens "Oscar" - Beacon Awards - under Lotusphere i Berlin. Det er første gang norske selskaper vinner en Beacon, og tildelingen vekker stor oppsikt.

Beacon Awards deles ut i tolv ulike kategorier. ID ComNet vant kategorien for Best Messaging Solution med sitt produkt Info.store. NordlandsData vant kategorien for Best Philanthropic Solution for ERBA, en erfaringsbase for foreldre og andre som arbeider med barn med handikapp.

Info.store ble dessuten nummer to i kategorien Best Industry Solution.

Markeds- og informasjonsansvarlig Tore Njå i ID ComNet er begeistret over tildelingen som han mener markerer Norge som foregangsland innen gruppevare generelt og Notes-løsninger spesielt.

- Det er en gledens dag for ID. Vi har markert oss ute i Europa. Alle de store avisene har vært på oss i dag for intervjuer. Det vekker enorm oppmerksomhet både at vi som lite selskap og Norge som lite land markerer seg så sterkt.

Info.store er utviklet med tanke på shipping og andre bransjer som bruker en rekke ulike kommunikasjonsmedier.

- I shipping holder de fortsatt på med teleks, ved siden av mer moderne medier som faks, e-post og GSM-tekst. Info-store integrerer alle disse forskjellige kommunikasjonsformene i en felles mailboks. Alle meldinger siles og sendes ikke bare til et bestemt individ, men til en gruppe, et prosjekt eller en avdeling. Slik unngår man at viktige meldinger ikke oppfattes i tide bare fordi en bestemt tilfeldigvis ikke er til stede. Dessuten sørger Info-store for søkbar historikk på alle former for henvendelser, på bakgrunn av sak, kunde, prosjekt og liknende.

Disse egenskapene gjør Info.store anvendelig i en rekke bransjer, ikke bare i shipping. Njå er blant annet opptatt av hvordan denne formen for gruppevare kunne bedr saksbehandlingen i det offentlige. Tidligere i år fikk ID ComNet utmerkelsen Årets business partner av Lotus Norge for Info-store.

Hos NordlandsData er dekker tildelingen hele nettstedets startside.

- ERBA er en Notes/Domino-applikasjon som ble lagt ut på Internett 22. juni i år, forteller salgssjef Kjetil Woje. - Det er utviklet av vår Lotus-ansvarlige Trygve Wennersberg. Det skal være et redskap for foreldre, førskolelærere og andre som arbeider med barn med ulike handikapp, ved å samle og tilgjengeliggjøre kunnskap og erfaring. I første omgang er den konsentrert om blinde og svaksynte barn. Systemet er klargjort for andre funksjonshemninger. En eventuell utvidelse er avhengig av offentlige midler.

ERBA ble utviklet på oppdrag fra Spesialpedagogisk senter i Nordland.

Til toppen