SIKKERHET

To pentestere arrestert for innbrudd i domstol. Var på oppdrag for å sjekke sikkerheten

Justin Wynn (fra v.) og kollega Gary Demercurio ble onsdag arrestert for innbrudd i domstolen, mens de var på betalt oppdrag for å bryte seg inn. Bilde av Dallas County Jail i bakgrunnen.
Justin Wynn (fra v.) og kollega Gary Demercurio ble onsdag arrestert for innbrudd i domstolen, mens de var på betalt oppdrag for å bryte seg inn. Bilde av Dallas County Jail i bakgrunnen. Foto: Dallas Jounty Jail og Wikimedia commons
13. sep. 2019 - 10:22

Justin Wynn (29) og Gary Demercurio (43) brøt seg inn på tinghuset i Dallas County i den amerikanske delstaten Iowa denne uken.

De er eksperter fra sikkerhetsselskapet Coalfire, som på oppdrag fra domstoladministrasjonen foretok det som på bransjespråket kalles penetrasjonstesting.

Jobben gikk ikke helt etter planen. Da alarmen gikk onsdag ble de raskt pågrepet av politiet, opplyser Des Moines Register.

Nå sitter de fengslet mot en kausjon på 50.000 dollar hver seg.

Domstolen vedgår at mennene var leid inn for å avdekke sårbarheter i elektroniske domstolsystemer, inkludert forsøk på «uautorisert adgang» og ved hjelp av «forskjellige metoder».

Tilsynelatende visste de ikke at teknikkene også inkluderte fysisk inntrengning.

– Vi hadde ikke til hensikt, eller forutså, at anstrengelsene kunne omfatte innbrudd i en bygning, heter det i kunngjøring fra domstolen i Dallas County.

En talsperson fra arbeidsgiver Coalfire ønsket ikke å gi noen kommentarer. Penetrasjonstesterne ble arrestert midt på dagen den 11. september.

Fylkessheriffen nekter også å kommentere fordi saken er under etterforskning. Wynn og Demercurio sitter fengslet fram til en rettshøring 23. september, skriver Des Moines Register.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.