To prosessorer i én pakke

Intel planlegger å putte to Katmai-prosessorer, sammen med et felles sekundærhurtigbuffer, inn i én enkel modul tilpasset Slot 2-designet.

Intel planlegger å putte to Katmai-prosessorer, sammen med et felles sekundærhurtigbuffer, inn i én enkel modul tilpasset Slot 2-designet.

Ifølge Electronic Buyers' News planlegger har Intel begynt å beskrive en arbeidsstasjon som gjør det mulig å bruke modulen. Denne er planlagt å komme på markedet i midten av 1999.

Den nye prosessormodulen vil knyttes til et nytt brikkesett med grunnleggende logikk. Foreløpig går dette under navnet Camino. Dette brikkesettet vil trolig også spille en viktig rolle i forbindelse med Intels overgang fra DDR (Double Data Rate) minne til neste generasjon av minne, trolig Direct Rambus DRAM.

Den nye modulen må få bedre kjølemuligheter enn dagens prosessormoduler. To prosessorbrikker genererer tross alt endel mer varme enn en enkel brikke. Trolig må store deler av modulen konstrueres på nytt.

Fram til nå har Intel og tredjepartsprodusenter av brikkesett og hovedkort gjort det mulig å putte to prosessorer, for eksempel Pentium Pro, i hver sin kontakt på et hovedkort. Det virker derimot som om Intel har gått vekk fra denne tilnærmingen med sitt SEC-grensesnitt (Single Edge Contact), som Pentium II bruker.

For Intels kunder utgjør denne dobbelprosessoren enda flere valg ved kjøp av prosessor, spesielt for brukere med store krav til ytelse.

Til toppen