AVTALER & KONTRAKTER

Tøff kamp om IT-distribusjonen i Norge

Tech Data starter opp i Norge - etter å ha kapret SMG-sjef Erik Frøystein.

4. sep. 2006 - 10:37

Santech Micro Group (SMG) har tradisjonelt vært den nest største bredde-distributøren i Norge av IKT og produkter for hjemmeunderholdning, etter Scribona.

I desember i fjor ble SMG kjøpt opp av finske GNT som etter sammenslåingen ble en av de største IT-distributører i Norden med en årsomsetning på 13,3 milliarder svenske kroner.

Dette bringer dem opp på omtrent akkurat samme størrelse som Scribona, som i 2004 omsatte for 12 milliarder svenske kroner.

Nå melder Tech Data Corporation, som er verdens nest største distributør av IT produkter, logistikk- og andre verdiøkende tjenester, at de vil etablere seg i Norge.

Tech Data har solgt til det norske markedet allerede i flere år, men det har skjedd fra Sverige. Med etableringen i Norge, vil Scribona og GNT Norway merke konkurransen.

Tech Data er rangert som nummer 107 på Fortune 500 listen, og omsatte for 20.5 milliarder dollar i fjor.

Erik Frøystein i tidligere SMG Norway, tiltrer som administrerende direktør i Tech Data, og sammen tar han med seg åtte SMG-ansatte.

I alt vil den norske avdelingen bestå av 18 personer.

- Vi ser for oss at vi om tre til fire år vil være blant de tre største IT-distributørene i Norge, på lik linje med Scribona og GNT Norway, sier Frøystein til digi.no.

Han mener styrken til Tech Data foruten distribusjon av tradisjonelle IT-produkter, er kompetanse på nettverk, sikkerhet og IP-telefoni på design og implementering. Tidligere Azlan Norge med nettopp kompetanse på nettverk, er integrert i Tech Data.

Med det Azlan har solgt på det norske markedet og Tech Data har solgt til Norge fra Sverige, er omsetningen i dag på 400 millioner kroner, forteller Frøystein.

Han håper at omsetningen allerede i løpet av ett år skal ende på en milliard kroner.

Frøystein har god kjennskap til det norske markedet og til ledende norske forhandlere og produsenter, gjennom fem års erfaring fra SMG.

Forhandlere vil ha muligheten til å bruke Tech Datas web-baserte tilbud- og bestillings system, for bestillinger hos Tech Data Norge som kan være med på å presse prisene nedover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.