Tøffere krav til Windows 7-merke

Microsoft avslører kravene til godkjennings­stempel.

Tøffere krav til Windows 7-merke

Microsoft avslører kravene til godkjennings­stempel.

Microsoft sertifiserer PC-er, programvare og utstyr for å vise hva som er kompatibelt med Windows 7. Et eget merke skal forsikre sluttbrukere om denne statusen.

Denne gangen har de ikke tenkt å gå i samme fella som de gjorde i forbindelse med lanseringen av Windows Vista.

Ved forrige korsvei lot de seg presse av Intel til å senke maskinvarekravene for å være kompatibel med Vista. «Vista Ready»-merkene skilte ikke mellom basisversjonen av Vista og mulighetene i premium-utgaven. Dermed var skandalen et faktum.

Både partnere, blant annet HP, og mange kunder følte seg lurt av merkingen, og Microsoft ble anmeldt for falsk markedsføring.

Kravene for å kunne smykke seg med merket for Windows 7-kompatible produkter er nå ute.

Denne gangen må produktene fungere med samtlige versjoner av OS-et, inkludert 64-bitversjoner. Ifølge Microsoft skyldes dette at 64-bit er blitt mer vanlig.

Selskapet hevder at alle produkter med logoen er underlagt en serie tester. Fordelen dette gir brukeren skal være færre opplevde problemer, som maskinfrys eller krasj. Det oppgis ikke hva slags tester som gjennomføres.

Programvaregiganten understreker samtidig at de denne gangen har engasjert maskinvareprodusentene på et langt tidligere tidspunkt i prosessen. Disse har dermed hatt bedre tid for å glatte ut eventuelle problemer, for eksempel med viktige drivere.

Microsoft har lagt ut mer informasjon om kravene til godkjenningsmerket på nettstedet www.readyset7.com.

    Les også:

Til toppen