JUSS OG SAMFUNN

Tok navnet til «Mark Zuckerberg»

32-åring byttet navn i en pågående rettsstrid med Facebook.

Mark Zuckerberg (t.v) utfordres nå av sin israelske navnebror «Mark Zuckerberg». - Hvorfor skal ikke også jeg kunne selge «liker»-klikk, mener han.
Mark Zuckerberg (t.v) utfordres nå av sin israelske navnebror «Mark Zuckerberg». - Hvorfor skal ikke også jeg kunne selge «liker»-klikk, mener han.
19. des. 2011 - 14:13

Facebook må nå utveksle søksmål med en israelsk mann som hevder å ha byttet navnet sitt til Mark Zuckerberg.

- Ikke går han med hettegenser, og han var heller ikke en sosialt mistilpasset Harvard-student, melder nyhetsbyråets Reuters.

Rotem Guez (32), som han het før, selger derimot en tjeneste kalt Like Store som angivelig kan øke antallet «liker»-klikk på kundenes Facebook-sider.

For å gjøre dette skal han ha opprettet falske Facebook-profiler. Da kontoene ble stengt gikk han til søksmål, fremgår det av mannens egen nettside MarkZuckerbergOfficial.com.

Advokater engasjert av Facebook skal på sin side ha truet med søksmål for gjentakende brudd på deres retningslinjer.

Israeleren valgte da å bytte navn til Mark Zuckerberg, slik at de eventuelt blir nødt til å saksøke sin egen sjef og gründer. Om ikke i person, så i navn.

- Nei, det er ingen spøk. Jeg heter nå Mark Zuckerberg, og det må jeg hete i minst syv år fremover, sier han til avisen Huffington Post.

Han avviser samtidig beskyldningene om at han selger falske «liker»-klikk.

- Det stemmer ikke. Våre «liker»-klikk kommer fra ekte brukere som ønsker å motta innholdet vi formidler. I stedet for å betale oss penger, så betaler de med klikk. Tanken var at dersom kun Mark Zuckerberg får lov å selge «liker»-klikk, så kan jeg like godt være «Mark Zuckerberg».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.