MARISSA MAYER

Toppsjefen trekker seg fra Yahoo-styret

Det er uklart hvilken rolle Yahoos administrerende direktør, Marissa Mayer, eventuelt vil få i selskapet etter det forestående oppkjøpet. Men hun forlater i alle fall styret.
Det er uklart hvilken rolle Yahoos administrerende direktør, Marissa Mayer, eventuelt vil få i selskapet etter det forestående oppkjøpet. Men hun forlater i alle fall styret. Bilde: Robert Galbraith
Av NTB og Harald Brombach
10. jan. 2017 - 08:06

San Francisco (NTB-AFP): Yahoo bekreftet mandag at konsernets toppsjef Marissa Mayer vil si opp sin plass i styret etter at Verizons oppkjøp er sluttført.

Internett- og mobilgiganten Verizon kjøper Yahoo for drøyt 41 milliarder kroner. Dette betyr slutten for selskapet som åpnet internett for amerikanere flest på 1990-tallet. Yahoo har i flere år vært en dalende stjerne, og det er andre gang på to år at Verizon har kapret tidligere storheter. 

Forlater styret

Mayer er forventet å bli i toppsjefstillingen, men trekker seg fra styret sammen med medstifter av selskapet David Filo. 

Salget av Yahoo fant sted etter en budrunde som strakte seg over fem måneder. Selskapet blir solgt fordi flere store eiere er gått lei av tall som de siste åtte år bare har gått én vei. 

I desember i fjor bekreftet Yahoo at så mange som en milliard kontoer ble hacket for to år siden.

Les også: Aksjeverdien til Yahoo stupte etter nyhet om digert datainnbrudd

Splittes

Det som kanskje ikke er like kjent, er at salgsavtalen med Verizon ikke omfatter hele Yahoo, bare de webbaserte forbrukertjenestene. Det resterende, som blant annet inkluderer et betydelig eierskap i den kinesiske e-handelstjenesten Alibaba, er ikke omfattet av salget. Denne resterende delen av selskapet skal døpes om til Altaba.
(©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.