Toshiba skal sjarmere Norden med stil

Stil og særpreg - det er saken. Kort sagt; Styling er stikkordet når Toshiba nå skal forsøke på å skape litt farge i gustne nordboeres hverdag.

Stil og særpreg - det er saken. Kort sagt; Styling er stikkordet når Toshiba nå skal forsøke på å skape litt farge i gustne nordboeres hverdag.

Toshiba PC Norden lanserte tirsdag fire nye PC-er kun for det nordiske markedet. Serien, som kalles Le Tosh, er basert på kjente Toshiba-modeller. De er stylet for å tiltrekke seg nye kundegrupper, men også kunder som ønsker det litt spesielle.

- Etter 20 år ser PC-ene fortsatt omtrent like ut, sier Anders Bley, president for Toshiba PC Norden. Han sammenlikner dette med Henry Ford-utsagnet "You can have any color car, as long as it's black". De fleste PC-er i dag er grå.

Toshiba har sett på utviklingen av salget av mobiltelefoner, hvor mange modeller leveres i flere farger eller med en spesielt eksklusiv finish. Kundene er tydeligvis villige til å betale ganske mye ekstra for å få en telefon som de synes er "kule" - ikke bare rent teknisk, men også designmessig. Bley tror dette også vil gjøre seg gjeldende når det gjelder PC, ikke minst på det personlige, bærbare markedet.

- PC-en er blitt et verktøy på samme måten som telefonen, sier Bley. Han tror at alle etter hvert vil kunne bruke en datamaskin med samme selvfølgelighet som de i dag bruker en telefon.

Den ene av de nye Toshiba-modellene, Tank, henvender seg til ungdom. Denne er basert på Toshibas rimeligste PC-modell, Satellite 4010CDS. Maskinen er lakkert med hammerslagslakk, en meget solid lakktype som ofte brukes på verktøykasser. Denne er iblandet silisium slik at den glinser. Med maskinen følger det en spesielt solid bæreveske laget i kanvas som er designet av det nederlandske flyvåpenet.- White Box er en mer modernistisk, klinisk, metallisk maskin. Den er såpeglatt og liten og er basert på Toshiba Libretto 110CT, forteller Bley. PC-en er helt hvit og skal "henvende seg til ultramoderne mennesker". Den leveres med en svart veske i skinn."For den unge, selvstendige kvinne" - intet mindre - har Toshiba framskaffet Jackie K. Dette er en maskin basert på Toshiba Portégé 3010, men leveres i mer feminine farger og en liten hvit lærveske.Working Snob har et mer kraftfullt utseende enn de andre modellene. Denne maskinen er beregnet for menn, kanskje de som er litt ekshibisjonistiske. Denne maskinene er basert på Portégé 7010 og har mørkere farger enn de andre modellene. Med maskinen følger en bæreveske i svart skinn. Bjørn Markussen, direktør for Toshiba PC Norge, forteller at prisen for de nye modellene vil ligge omtrent 15 prosent høyere enn for standardmodellene. Selv om dette inkluderer de spesialdesignede bæreveskene, er 15 prosent av prisen for en bærbar PC mye penger. PC-ene kan bestilles via Toshibas Le Tosh-nettsted og gjennom utvalgte forhandlere. De første PC-ene vil bli tilgjengelige i løpet av inneværende måned.

Til toppen