KORTNYTT

Toshiba vokste på flash-minne

Satsingen på flash-minne bidro til å mangedoble overskuddet til Toshiba.

1. feb. 2006 - 12:20

Toshiba, et japansk konglomerat som leverer alt fra kjernekraftverk til bærbare PC-er, og som samtidig er verdens fjerde største leverandører av halvlederkomponenter, har tjent på sin satsing på flashminne.

Tallene for fjerde kvartal viser et omsetningen økte med 16 prosent i forhold til fjerde kvartal 2004, til 1 583 milliarder yen, tilsvarende 90,1 milliarder kroner.

I samme periode ble nettoresultatet mangedoblet fra 1,57 milliarder yen til 21,85 milliarder, det vil si fra 89 millioner kroner til 1,24 milliarder. Driftsresultatet økte fra 53 millioner kroner til 3,6 milliarder.

Forklaringen på den kraftige resultatbedringen, er at Toshiba på et tidlig tidspunkt la om til å satse på NAND-flashminne, og tjent stort på å levere nettopp denne typen brikker til bærbare mediespillere og andre typer forbruksvare.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.