Treff ny partner på videochat

Glem billett merk og rød nellik i knapphullet. Nå kan du møte din nye partner på videochat.

Glem billett merk og rød nellik i knapphullet. Nå kan du møte din nye partner på videochat.

Mange har nok ønsket seg et helt annet sted når de møter en blind date eller en kontaktannonse i levende live. Kjemien er bare ikke der, og alt er helt feil. Like fullt er du «stuck» med personen og må gjennom noen timers høflighetsprat før du endelig kan vinke farvel.

Men fatt mot. På nettstedet Nettdaten.no, kan du helt uforpliktende «single mingle» på webcam-dating med potensielle kjærester. Det du trenger er en PC, internettilgang, gjerne et videokamera og et norsk telefonnummer.

– Vi har et tak på opptil 18 personer som kan snakke samtidig, sier redaktør av Nettdaten.no og kjærlighetscoach Trude Sæle til digi.no.

Sæle, som er utdannet coach og har skrevet boken Dating på norsk, har store forventninger til tjenesten som ble lansert for et par uker siden. Allerede nå er det rundt 500 personer som har knyttet seg til tjenesten, hvorav 44 prosent har webkamera. I snitt har det vært mellom åtte til ti personer innom nettstedet daglig.

Tall fra USA viser at dating er et av de store forretningsområder framover. Nettdaten.no forventer rundt 2.000 kunder innen november. Og potensialet er der. Ifølge Dagbladet er over en halv million nordmenn registrert på forskjellige kontakttjenester på nettsteder.

Foreløpig er tjenesten gratis, men fra høsten vil det bli en fast abonnementsavgift på 200 kroner i måneden og tre kroner i minuttet for telefontakst.

– Dette er likevel billig. Tenk deg alternativet når du hele tiden skal møte nye dater. Bare to kaffe og muffins koster 200 kroner på en kafé, sier Trude Sæle.

Hun framhever fordeler med videochatting, der du i fred og ro kan studere ansiktuttrykk, mimikker og flørte helt uforpliktende.

Det er SQ Networks og grunder Torleif Bomann som står bak Nettdaten.no og som har agentur til å selge lignende tjenester til dating-markedet. Bomann startet SOL-nettverket og en tilsvarende svensk tjeneste.

– Det er mange fordeler med videochatting i forhold til bare chatting der du ikke aner hvem personen egentlig er. Med bilder kan du raskt danne deg en oppfatning om du vil gå videre ut med denne personen. Og liker du dem ikke, er det bare å trykke på en knapp, sier Trude Sæle.

Hun påpeker at tjenesten raskt siler ut «gærningene» og de useriøse. I utgangspunktet er det single personer i aldersgruppen 25 til 35 år som er målgruppen.

Til sammenligning koster det fra 500 til 5.000 kroner å bruke et ekteskapsbyrå. I tillegg må du betale for hver nye date du ønsker å gå ut med.

Til toppen