Treg start for trippelnettet i Oslo

Viken Fibernett har store vekstplaner for sin satsning på trippelnett, men kommer neppe i mål før jul.

Viken Fibernett er foreløpig den eneste aktør som i samarbeid med Lyse Tele tilbyr trippelnett med telefoni, tv og bredbånd over fiber til husstander i Oslo og Akershus.

Utbyggingen skjer ved å strekke fiber i luften fra stolpe til stolpe, enten via telefonstolpene eller strømnettet som skal gi digital-tv, filmleie, telefon og Internett på samme linje.

Viken Fibernett tilbyr 6 Mb/s bredbånd til 449 kroner i måneden. I tillegg betaler kunden 198 kroner i måneden for digital tv med 24 kanaler og 140 kroner i måneden for bredbåndstelefoni.

Totalpakken vil dermed koste 788 kroner i måneden. På toppen av dette kommer 3 900 kroner som en engangsavgift kunder må betale for installasjonen.

Men til tross for superraskt fibernett og innhold, synes Viken Fibernett langt fra målet.

Da digi.no snakket med administrerende direktør Lise Skarpås i februar var det bygd ut ett felt med fiber til 500 husstander på Nordstrand. I tillegg var trippelpakken snart solgt ut til et nytt felt på Risløkka og Økern med rundt 500 husstander.

Husstander på Høvik stod tur, som etter skulle forplante seg til mellom fem til ti områder i Bærum løpet av 2006.

I alt skal Viken Fibernett selge mellom 10 til 25 felt innen året i Oslo og Akershus. I hvert feltområdet må det være minst 500 husstander som takker ja til tilbudet. Med maksimal uttelling kan dette gi 12 500 kunder til Viken Fibernett.

I dag skriver Teleavisen at selskapet har levert 200 trippelnett-forbindelser og har inne bestilling på 800 til i Oslo. Det er fortsatt kun på Nordstrand Viken Fibernett har kunder foreløpig.

På Nordstrand har mellom 60 og 70 prosent av husstandene i de utbygde feltene kjøpt trippelnett fra Viken Fibernett. 80 prosent av disse har kjøpt hele pakken med digital TV, telefoni og høyhastighets Internett.

    Les også:

Først nå bygger Viken Fibernett ut i området Risløkka/Økern, på Høvik og tre felt på Nordstrand.

Vi har nå bare fire måneder igjen av året, og Viken Fibernett skal jobbe hardt for å komme i mål med de forespeilede salgstallene.

– Vi skal ha aksept på minst 40 prosent av husstandene i de boligfelt vi skal bygge ut på. Aksepten har enkelte steder vært opp til 60 prosent, sa Skarpås til digi.no i februar.

Til toppen