BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tregere PC-salg: AMD varsler svakere Q4-tall

I likhet med Intel slipper heller ikke AMD uberørt unna svikten i PC-markedet. AMD melder nå at omsetning og resultat i fjerde kvartal blir svakere enn ventet, tross fortsatt bra etterspørsel etter selskapets Athlon-prosessorer.

12. des. 2000 - 07:47

Det er som følge av ytterligere svekket PC-salg i november at Advanced Micro Devices Inc tvinges til å sende ut resultatvarsel. Dermed følger selskapet opp tilsvarende meldinger fra erkerivalen Intel, samt Appleog Gateway.

AMD opplyser at selskapet trolig vil havne på samme omsetningsnivå, kanskje marginalt høyere, som i tredje kvartal da det ble omsatt for 1,21 milliarder dollar. Fortjeneste per aksje ventes å havne i området 50 til 60 cents, mens antallet leverte enheter trolig blir i overkant av de 6,8 millioner prosessorene selskapet sendte ut av sine fabrikker i tredje kvartal, skriver Wall Street Journal.


Ifølge den amerikanske næringslivsavisen hadde markedet forventet en fortjeneste på 68 cents per aksje av en omsetning på 1,31 milliarder dollar, ifølge overslag fra First Call/Thomson Financial.

Et lyspunkt for AMD er det at selskapets Athlon-prosessorer som kjører på én gigahertz og raskere fortsetter å gjøre det godt. Etterspørselen holder seg på et høyt nivå, det er de rimeligere Duron-produktene som selger mindre enn forventet.

Og da må vi spørre:
Med resultatvarsler og dårlige nyheter fra viktige IT-aktører som Intel, Dell, Apple, og AMD, hva tror du om IT-sektorens utvikling i tiden fremover?

2001 blir meget bra selv om noen aktører sliter litt for tiden
Jeg tror IT-bransjen står overfor en kraftig tilbakegang i 2001
Jeg tror vi får et par ruskete kvartaler, før det tar seg opp igjen
Det vi ser nå er en nødvendig korreksjon, 2001 samlet sett blir bra

Trykk her for å se resultatet så langt
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.