Trenger 1000 nye SAP- konsulenter

SAP skal vokse gjennom partnere, og ledelsen lar seg ikke stresse av hodejakten.

Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter
Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter

SAP skal vokse gjennom partnere, og ledelsen lar seg ikke stresse av hodejakten.

SAP Global skal vokse fra 70.000 til 100.000 kunder innen utgangen av 2010, men ikke med egne ressurser. Det er et uttalt mål at veksten skal skje gjennom partnere.

I Norden finnes det nå i alt 4.500 SAP-konsulenter i partnerkanalen, hvorav hele 700 startet i 2007. I tillegg har SAP 250 egne konsulenter. Men partnerne har behov for ytterligere 1000 konsulenter.

Tom Olberg, direktør for SAPs SMB-satsning i Norge, lar seg ikke uroe selv om han skal bidra til å skaffe 1000 nye konsulenter i løpet av året i et nærmest støvsuget marked.

– Vi er allerede godt på vei til å klare det. Bare i løpet av årets første fire måneder har vi fått på plass 400 SAP-konsulenter, sier Olberg til digi.no.

Rundt en fjerdedel av disse, altså 100 konsulenter, skal jobbe hos SAP-partnere i Norge. Olberg anslår at Norge i dag har rundt 450 SAP-konsulenter totalt.

Det er ingen ting i markedet som tyder på at SAP-etterspørselen vil avta, og målene er beinharde.

Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter
Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter

Olberg og konsulentdirektør Klaus Langeberg tillit til hva kunder foretrekker av ERP-løsninger.

– Jeg har aldri opplevd at noen har valgt å skifte ut et SAP-system til fordel for en konkurrerende ERP-løsning. Derimot har jeg flere ganger erfart det motsatte, forteller Olberg.

Klaus Langenberg, som kommer fra SAPs hjemland Tyskland, mener de norske ERP-kundene er kvalitetsbevisste og langt fremme på teknologi. Dette var grunnen til at han valgte å flytte til Norge i 1997 og jobbe seg inn mot norske SAP-kunder.

Langenberg har fulgt utviklingen nøye, og er glad for at SAP-løsningene går mot mer standardisering, rimeligere priser og enklere brukergrensesnitt.

I tråd med Gartners spådommer ser man at prisene går nedover, også på SAP. Mens man for noen år siden betalte 33.000 til 34.000 kroner for en fullverdig SAP-løsning, har prisen nå sunket til rundt 25.000 kroner.

Og dette gjelder for profesjonelle brukere. Veksten framover vil nemlig også bre seg ut ikke bare i flere nye bedrifter, men også i antall brukere. Olberg påpeker at prisen blir langt lavere for en bruker som kun trenger løsningen til begrensede formål som for eksempel å logge tid og fravær.

Det er først og fremst med løsningen Business All-in-One mot mellomstore selskaper SAP ser for seg veksten.

Bare i Norge har SAP vokst fra seks til åtte partnere på Business All-in-One. Den niende skal være på plass innen sommeren.

I alt skal SAP ha på plass opptil 17 VAR-partnere («value added resellers») innen utgangen av året.

Veksten skal først og fremst skje gjennom nysalg til mellomstore bedrifter som omsetter mellom 158 millioner kroner til 8 milliarder kroner. Bare i Norge er det 1.400 bedrifter av denne størrelsen som SAP vil fri til.

I tillegg er det flere bedrifter som vil skifte ut sine ERP-systemer, og da spesielt egenlagde løsninger.

En tredje gruppe er bedrifter som allerede har SAP-løsninger, men som nå må oppgradere. Man antar at levetiden på en ERP-løsning er fra syv til ti år. Det betyr at bedrifter som installerte ERP-løsninger i 1998 nå har behov for utskiftning.

    Les også:

Til toppen