KARRIERE

Trenger 1000 nye SAP- konsulenter

SAP skal vokse gjennom partnere, og ledelsen lar seg ikke stresse av hodejakten.

Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter
Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter
28. mai 2008 - 07:33

SAP Global skal vokse fra 70.000 til 100.000 kunder innen utgangen av 2010, men ikke med egne ressurser. Det er et uttalt mål at veksten skal skje gjennom partnere.

I Norden finnes det nå i alt 4.500 SAP-konsulenter i partnerkanalen, hvorav hele 700 startet i 2007. I tillegg har SAP 250 egne konsulenter. Men partnerne har behov for ytterligere 1000 konsulenter.

Tom Olberg, direktør for SAPs SMB-satsning i Norge, lar seg ikke uroe selv om han skal bidra til å skaffe 1000 nye konsulenter i løpet av året i et nærmest støvsuget marked.

– Vi er allerede godt på vei til å klare det. Bare i løpet av årets første fire måneder har vi fått på plass 400 SAP-konsulenter, sier Olberg til digi.no.

Rundt en fjerdedel av disse, altså 100 konsulenter, skal jobbe hos SAP-partnere i Norge. Olberg anslår at Norge i dag har rundt 450 SAP-konsulenter totalt.

Det er ingen ting i markedet som tyder på at SAP-etterspørselen vil avta, og målene er beinharde.

Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter
Tom Olberg og Klaus Langenberg trenger 1000 nye SAP-konsulenter

Olberg og konsulentdirektør Klaus Langeberg tillit til hva kunder foretrekker av ERP-løsninger.

– Jeg har aldri opplevd at noen har valgt å skifte ut et SAP-system til fordel for en konkurrerende ERP-løsning. Derimot har jeg flere ganger erfart det motsatte, forteller Olberg.

Klaus Langenberg, som kommer fra SAPs hjemland Tyskland, mener de norske ERP-kundene er kvalitetsbevisste og langt fremme på teknologi. Dette var grunnen til at han valgte å flytte til Norge i 1997 og jobbe seg inn mot norske SAP-kunder.

Langenberg har fulgt utviklingen nøye, og er glad for at SAP-løsningene går mot mer standardisering, rimeligere priser og enklere brukergrensesnitt.

I tråd med Gartners spådommer ser man at prisene går nedover, også på SAP. Mens man for noen år siden betalte 33.000 til 34.000 kroner for en fullverdig SAP-løsning, har prisen nå sunket til rundt 25.000 kroner.

Og dette gjelder for profesjonelle brukere. Veksten framover vil nemlig også bre seg ut ikke bare i flere nye bedrifter, men også i antall brukere. Olberg påpeker at prisen blir langt lavere for en bruker som kun trenger løsningen til begrensede formål som for eksempel å logge tid og fravær.

Det er først og fremst med løsningen Business All-in-One mot mellomstore selskaper SAP ser for seg veksten.

Bare i Norge har SAP vokst fra seks til åtte partnere på Business All-in-One. Den niende skal være på plass innen sommeren.

I alt skal SAP ha på plass opptil 17 VAR-partnere («value added resellers») innen utgangen av året.

Veksten skal først og fremst skje gjennom nysalg til mellomstore bedrifter som omsetter mellom 158 millioner kroner til 8 milliarder kroner. Bare i Norge er det 1.400 bedrifter av denne størrelsen som SAP vil fri til.

I tillegg er det flere bedrifter som vil skifte ut sine ERP-systemer, og da spesielt egenlagde løsninger.

En tredje gruppe er bedrifter som allerede har SAP-løsninger, men som nå må oppgradere. Man antar at levetiden på en ERP-løsning er fra syv til ti år. Det betyr at bedrifter som installerte ERP-løsninger i 1998 nå har behov for utskiftning.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.