Trolltech og Opera i samme mobil

To av Norges mest spennede selskaper inngår allianse og kommer ut sammen i en ny smarttelefon.

To av Norges mest spennede selskaper inngår allianse og kommer ut sammen i en ny smarttelefon.

Trolltech og Opera er lokalisert i samme bygg, og nå også på samme mobil og i strategisk allianse.

Begge to er norske selskaper som for tiden har store ting på gang internasjonalt. Begge jobber med mobiltelefoner, og nå fører et strategisk samarbeid dem inn på samme mobil, en ny smarttelefon fra ZTE.

Opera leverer sin nettleser, mens Trolltech leverer deres Linux-baserte applikasjonsmiljøet Qtopia.

Selskapene har også signert en strategisk samarbeidsavtale om å søke felles forretningsmuligheter.

Dette innebærer at de bedre skal sy sammen Operas nettleser og Qtopia, samt å gjennomføre felles markedsføring og salgsopplæring. De to selskapene er to av Norges mest internasjonalt rettede selskaper. De er vant til å skue ut i verden, men i dette tilfellet trengte de ikke engang å gå ut av egen bygning ved Akerselva i Oslo for å signere avtalen.

- Sammen kan vi bruke våre kombinerte styrker og presentere et mer komplett produkttilbud til markedet, sier Jon von Tetzchner.

Selskapene mener alliansen styrker posisjonen til Linux på markedet for mobiltelefoner og hjemmeelektronikk.

ZTEs nye e3-telefon er altså det første resultatet av samarbeidet.

    Les også:

Begge disse selskapene har fått noen av sine viktigste gjennombrudd i avtaler med Motorola, verdens nest største mobilprodusent. Opera signerte nylig en avtale med Motorola som kan innebære at alle Motorolas telefoner som har nettleser, vil utstyres med Opera. Opera kalte dette for selskapets viktigste avtale, noensinne.

Motorola annonserte nylig at halvparten av selskapets mobiltelefonmodeller vil være basert på Linux innen slutten av 2007.

Motorola er også Trolltechs første store mobilkunde for deres Qtopia. Selskapet melder nå at nesten 30 selskaper har kjøpt lisens på Qtopia for å lage mobiltelefoner, ytterligere 40 for å lage andre produkter.

Nå kommer altså Qtopia på en ny mobil fra ZTE. Dette er en svært stor, kinesisk produsent av telekommunikasjonsutstyr og trådløse løsninger.

Til toppen