Trolltech vokser, men det koster dyrt

Trolltech vokser raskt og selger stadig mer, men det koster. Underskuddet økte kraftig.

Trolltech vokser, men det koster dyrt

Trolltech vokser raskt og selger stadig mer, men det koster. Underskuddet økte kraftig.

Trolltech er det eneste børsnoterte norske IT-selskapet som satser for fullt på åpen kildekode. Det gjør selskapet gjennom en dual-lisensieringsmodell, der kundene kan velge mellom å bruke en gratis GPL-lisensiert utgave eller gå for en kommersiell lisens. Dermed kan Trolltech tjene penger på lisenssalg, selv om de leverer produktene under en GPL lisens.

    Les også:

Selskapet satser hardt på å lykkes internasjonalt og har derfor valgt å ofre kortsiktig overskudd for å oppnå rask vekst. Det bærer resultatene fra årets første kvartal preg av.

Omsetningen økte med 29 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og endte på 48,1 millioner kroner. Underskuddet ble imidlertid også større. Det endte på 14,8 millioner kroner i minus, mot 6,4 millioner i underskudd i første kvartal 2006.

Trolltech har to hovedprodukter: Utviklingsverktøyet Qt og programvareplattformen Qtopia. Sistnevnte er bygd ved hjelp av bibliotekene i Qt.

Førstnevnte produkt selges til utviklere og Trolltech får betalt per navngitt utvikler, uavhengig av hvor mange maskiner vedkommende bruker. Med Qtopia tar Trolltech betalt for hver enhet som bruker plattformen.

Til toppen