AVTALER & KONTRAKTER

Trondheim-selskap lager mobilapp for én million svensker

Det norske IT-selskapet har tidligere levert lignende løsninger i Norge og Østerrike. Nå skal de utvikle sin første reiseapp for det svenske markedet. (Illustrasjonsfoto.)
Det norske IT-selskapet har tidligere levert lignende løsninger i Norge og Østerrike. Nå skal de utvikle sin første reiseapp for det svenske markedet. (Illustrasjonsfoto.) Bilde: Fara
10. juli 2018 - 11:01

Av fem tilbydere stakk det Trondheim-baserte teknologiselskapet Fara av med oppdraget. De skal utvikle en ny reiseapp for over én million svenske innbyggere.

Kalmar Länstrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik og Länstrafiken Kronoberg har samarbeidet om anskaffelsen, som etter det digi.no får oppgitt er verdt om lag seks millioner kroner.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt, som kommer til å påvirke mange reisende. Vi har jobbet tett med Kalmar siden 2009 og gleder oss til å utvide samarbeidet med tre nye fylker, sier Faras administrerende direktør Ørjan Kirkefjord i en pressemelding.

Lang fartstid

Fara har lang fartstid med utvikling av elektroniske billettsystemer, flåtestyring og sanntidsløsninger for kollektivselskaper. De ble skilt ut av bombrikkeselskapet Q-Free tilbake i 2005.

Ørjan Kirkefjord er administrerende direktør i Fara. <i>Bilde:  Pressefoto</i>
Ørjan Kirkefjord er administrerende direktør i Fara. Bilde:  Pressefoto

Den nye mobilappen kommer i utgaver til iOS og Android og inneholder blant annet reiseplanlegging, kart og billettkjøp.

Dette blir den første reiseappen de utvikler for det svenske markedet opplyser selskapet, som legger til at appen blir sentral i Sør-Sveriges fremtidige billettsystem.

Kontrakten går over fire år med opsjon på ytterligere fire år. Det oppgis at første leveranse er planlagt til fjerde kvartal.

Fara omsatte i 2017 for nærmere 142 millioner kroner med et driftsresultat på 7,2 millioner kroner. De leverer IT-løsninger til mer enn 100 operatører innen kollektivtransport i Europa.

Foruten hovedkontoret i Trondheim har de avdelinger også i Oslo, Polen, Finland og Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.