Tror «grønt» blir hovedkriterium for IT-kjøp

En spesialist på videokonferanser, Polycom, har seks optimistiske spådommer for sin nisje.

Nato bygger et verdensomspennende nettverk av videokonferansesaler med utstyr fra Polycom.
Nato bygger et verdensomspennende nettverk av videokonferansesaler med utstyr fra Polycom. (Bilde: Nato)

En spesialist på videokonferanser, Polycom, har seks optimistiske spådommer for sin nisje.

I likhet med sin jevnstore hovedkonkurrent Tandberg, satser den amerikanske spesialisten på videokonferanser, Polycom, sterkt på «grønne» argumenter i sin markedsføring. De ser optimistisk på framtiden, og har seks spådommer for 2010.

Grønt som hovedkriterium
Polycom tror bedrifters IT-investeringer i 2010 vil preges av behovet for å redusere egne klimautslipp, dels for å tilfredsstille offentlige pålegg, dels for å spare penger. «Grønt» blir følgelig et hovedkriterium for IT-kjøp, og produkter som bidrar til å kutte reising og energiforbruk blir de store vinnerne i 2010.

Økt hjemmearbeid
Polycom tror at antall ansatte som ber om tilrettelagte ordninger for å kunne arbeide hjemmefra vil øke med 40 prosent fra 2009 til 2010. Hjemmearbeid dreier seg ikke bare om å spare kostnader til kontorplass og reiser, men også om å gjøre ansettelsesforholdet tiltrekkende, ikke minst for unge medarbeidere. Selgere av «teletilstedeværelse» og videokonferanser kan følgelig se lyst på framtiden.

Økt bruk av videosamband
Polycom spår av bruken av videosamband vil øke med 30 prosent fra 2009 til 2010, i både hjem og kontorer. Webkameraer for å overvåke pus hjemme og eiendom mens man ferierer vil bli mer utbredt. Mobiltelefoners videomuligheter vil brukes i større utstrekning.

«Unified communications»
Integrerte løsninger for kommunikasjon, samarbeid og samhandling er på alles lepper for tiden. Polycom mener det blir kritisk for bedrifter å tillempe slike løsninger de kommende fem årene.

Universiteter online med video
Polycom tror universiteter vil raskt gripe mulighetene som ligger i teletilstedeværelse og videokonferanser, og at 2010 blir året der det første universitetet velger slik teknologi for å tiltrekke seg studenter fra hvor som helst i verden.

Telemedisin
Telemedisin og video hører sammen. Polycom tror at kombinasjonen av kameraer og telefoner vil gjøre det mulig å doble antall pasientbehandlinger med fjerndiagnose.

    Les også:

Til toppen