Tror ikke Nokias spilltelefon vil lykkes

Teleanalytiker John Strand tror ikke Nokia vil lykkes med sin kommende N-Gage-telefon. Her er hvorfor:

Teleanalytiker John Strand tror ikke Nokia vil lykkes med sin kommende N-Gage-telefon. Her er hvorfor:

Nokia viste i november frem en helt ny type mobiltelefon. N-Gage, som kanskje skal lansere allerede i mai, er en kombinasjon av en mobiltelefon og en fullblåst lommespillmaskin av typen Gameboy.

Telefonen er den første i sitt slag som kombinerer denne type funksjonalitet, men den danske teleanalytikeren John Strand tror ikke Nokia vil lykkes. Det trodde heller ikke en av Norges ledende Java og spillutviklere, Tonny Espeset da digi.no snakket med ham i november.

Les også

- Selskapet er sin egen verste konkurrent. Vi tror spillmarkedet i Europa vil vokse raskt og dette vil tiltrekke seg mange spillutviklere, men disse vil måtte rette seg mot massemarkedet. Det er Java-spill på vanlige mobiler. Dermed blir Nokias andre mobiler den verste konkurrenten til N-Gage, skriver Strand.


Strand mener derfor at N-Gage ikke vil selge mer enn 5510 eller Communicator - det blir et nisjeprodukt for de spesielt interesserte. Men - understreker Strand - N-Gage vil være med på å markedsføre mobilspill og løfte utviklingen fremover, noe som vil hjelpe Nokia på lang sikt.

Strand deler opp det gryende mobilspillmarkedet i fire: Klassiske spill, veddemål/lotto, avstemminger for TV-program og konkurranser, muligens i kombinasjon med TV.

Omsetning på mobilspill vil øke fra 500 millioner euro i år til 3 milliarder euro i 2005, spår han.

Til toppen