Tror på bærbare med doble skjermer

Flere leverandører av bærbare PC-er vurderer bytte ut tastaturet med en skjerm nummer to.

V12 Design Canova
V12 Design Canova

Flere leverandører av bærbare PC-er vurderer bytte ut tastaturet med en skjerm nummer to.

Tanken på å bytte ut det fysiske tastaturet til bærbare PC-er med en skjerm nummer to, er ikke ny. Det italienske designbyrået V12 Design laget et slikt konsept, Canova, allerede for fire år siden. I de tilfellene hvor brukeren trenger et tastatur, vises et virtuelt tastatur på den ene skjermen.

OLPC XO 2.0
OLPC XO 2.0

    Les også:

I mai i år viste One Laptop Per Child-prosjektet (OLPC) fram bilder av den neste versjonen av XO-maskinen. XO 2.0, som den nye generasjonen kalles, tar også i bruk to skjermer. Dermed kan PC-en enklere deles mellom to brukere, som benytter hver sin skjerm. Tastaturet er erstattet med en virtuell utgave.

Til Laptopmag.com sier Valerio Cometti, grunnlegger og daglig leder i V12 Design, at selskapet er i ferd med å designe en ny generasjon av Canova. Dette gjøres i samarbeid med en ikke navngitt amerikansk PC-leverandør. Etter planen skal maskinen slippes på det amerikanske markedet om 16 måneder.

Ifølge Cometti vil den nye generasjonen av Canova-designen gå betydelig lenger for å utnytte potensialet dette konseptet, noe som skal gjøre det mulig for brukere å gjøre ting man ikke har kunnet gjøre med bærbare PC-er tidligere. Men han går ikke i detalj, utover å si at skjermene vil ha støtte for multitouch, det vil si bruk av flere fingre eller pekeenheter på en gang. Dette er kjent fra blant annet Apples iPhone.

Cometti mener dessuten at det virtuelle tastaturet bør utstyres med haptisk feedback, slik at brukeren får en tilbakemelding gjennom fingrene når man trykker på tastene på skjermen.

Bildene nedenfra viser den første generasjonen av Canova, en konseptmodell uten programvare og som var laget i rustfritt stål og karbonfiber. Bilder av Canova 2 er ikke overraskende ikke tilgjengelige.

V12 Design Canova
V12 Design Canova
Til toppen