FORBRUKERTEKNOLOGI

Tror på comeback for Windows Mobile

OS-ets død er betydelig overdrevet, ifølge rapport fra iSuppli.

2. okt. 2009 - 11:36

Microsofts operativsystem for mobiltelefoner har i for liten grad klart å henge med i et marked med sterk konkurranse, hevder mange kritikere.

Analyseselskapet Gartner har spådd Windows Mobile en fryktelig fremtid. Selskapets analyser viser at det én gang populære operativsystemet kan være i ferd med å dø ut.

Det tror imidlertid ikke analytikerne hos iSuppli. De har kikket inn i krystallkulen og tror Microsoft kan vente seg hyggelig vekst de neste årene.

Windows Mobile benyttes i dag i 27,7 millioner smarttelefoner, men i 2013 regner iSuppli med at tallet har vokst til hele 67,9 millioner håndsett.

Dersom spådommen slår til, så innebærer det at operativsystemet får en markedsandel på 15 prosent. Det gir en andreplass etter Symbian, som på samme tidspunktet beregnes å ha 47 prosent av markedet.

Mens Microsoft har nølt med å fornye seg har markedsandelen blant smartmobiler falt fra 12 til 9 prosent det siste året.

Toppsjef Steve Ballmer har selv innrømmet at selskapets satsing på Windows Mobile har vært mislykket. De har derfor sett seg nødt til å omorganisere utviklingsavdelingen.

Neste uke lanseres Windows Mobile 6.5, men dette er ikke den store oppgraderingen fra tidligere versjon. Microsoft venter til neste år med å gjøre det store løftet med den kommende 7.0.

Forrige måned avslørte Palm at de dumper Windows Mobile i sine kommende mobiltelefoner, ettersom de heller vi satse på det egenproduserte WebOS.

I en mer hyggelig nyhet, sett med Microsofts øyne, valgte nylig LG å skrive under en avtale om å benytte Windows Mobile i 50 kommende modeller som skal lanseres de kommende årene.

(Kilde: IDG.se, iSuppli)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.