Tror på fall i mobilsalget

Morgan Stanley tror på fallende mobilsalg fra i fjor til i år. Samtidig tror selskapet på at Nokia vil passere en markedsandel på 40 prosent tidlig neste år.

Prognosen fra Morgan Stanley, som er hentet fra en analyse datert 25. april og gjengitt i Direkt, forteller at selskapet tror Nokia vil ende på en global markedsandel på i underkant av 40 prosent i år. Dette betyr 164 millioner solgte terminaler.

Nokia selv har som mål å nå 40 prosents markedsandel.

Totalt tror Morgan Stanley på et svakt fall i mobilsalget fra vel 420 millioner i fjor til 415 millioner i år. I 2002 lyder prognosen på ny vekst i mobilsalget til 532 millioner, med en markedsandel for Nokia på 42,9 prosent.

Prognosen for mobilsalget er redusert for inneværende år fra 460 millioner til 415 millioner, mens neste års prognose er justert ned fra 582 millioner.

Flere av de største mobilprodusentene har også justert ned sine anslag for det globale terminalmarkedet, men ingen har så langt antydet et marked i stagnasjon og fall.

Forøvrig er heller ikke Morgan Stanley forskånet for IT-fallet. Selskapet vil si opp 2,5 prosent av alle ansatte, eller 1500 personer, melder Bloomberg News.

Det er først og fremst innenfor verdipapir at nedskjæringene skjer, mens meglerne og kredittkortavdelingen ventes å forbli upåvirket. Det er først og fremst i USA at nedskjæringene planlegges.

Til toppen