SMARTKLOKKER

Tror smartklokken til savnet mann kan løse forsvinnings­gåten

Overvåkingsbilder viser den saudiarabiske journalisten og dissidenten Jamal Khashoggi på vei inn til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul tirsdag 2. oktober. Siden har ingen sett ham.
Overvåkingsbilder viser den saudiarabiske journalisten og dissidenten Jamal Khashoggi på vei inn til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul tirsdag 2. oktober. Siden har ingen sett ham. Foto: AP / NTB scanpix
11. okt. 2018 - 10:02

To ikke navngitte tyrkiske tjenestemenn sier til nyhetsbyrået Reuters at Khashoggi hadde på seg sin Apple Watch da han gitt inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul forrige tirsdag.

Klokken var koblet opp til den ene av hans to mobiltelefoner som han ga til sin forlovede før han gikk inn døren til konsulatet.

Hevder han ble drept

Den regimekritiske saudiarabiske journalisten har vært sporløst forsvunnet siden han gikk inn på konsulatet i Istanbul for å ordne med noen dokumenter. Tyrkia hevder han ble drept og partert inne på konsulatet, men det benekter saudiarabiske myndigheter.

Saken har vakt stor internasjonal oppmerksomhet, og i USA tar flere høytstående politikere til orde for at USA må revurdere sine forbindelser med Saudi-Arabia dersom påstandene om drap viser seg å stemme.

Onsdag opplyste USAs visepresident Mike Pence at USA står klar til å sende etterforskere fra FBI til konsulatet i Istanbul for å bistå i etterforskningen «dersom Saudi-Arabia ønsker det».

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.