Truer Active ISP med søksmål for domenekluss

Johnny Omark vil saksøke Active ISP fordi selskapet skal ha klusset til en domenesøknad til Norid.

Johnny Omark vil saksøke Active ISP fordi selskapet skal ha klusset til en domenesøknad til Norid.

Johnny Omark har engasjert advokat i kampen mot Active ISP. Omark mener Active ISP har rotet med en domenesøknad. Nå vil han ha erstatning eller "knuse" ISP-selskapet i retten.

- Det kan bli snakk om mye penger, påstår Omark overfor digi.no.

Johnny Omark fikk en lysende idé etter at restplass.no, et nettkonsept for salg av restplasser på blant annet flybilletter, presenterte sin virksomhet i digi.no i slutten av januar 2000 med nettgründer Jason R. Eckhoff i spissen.

Les mer: Stabler på beina Restplass.no

Omark så at ingen hadde registrert restplasser.no og fant ut at han kunne ta dette utmerkede navnet siden han hadde restplasser.com fra før og hadde planer om en tilsvarende tjeneste som selskapet Restplass leverte.

Da skulle Omark bli en heftig konkurrent til Eckhoffs Restplass.no (uten er-ending). Johnny Omark kastet seg over sin nettleverandør Active ISP og bestilte domenet Restplasser.no (med er-ending). Dette var før Jason R. Eckhoff hadde rukket å registrere sitt restplass-domene.

Men det gikk ikke som Omark planla. Norid sendte forespørselen i retur til Omark, med melding om at skjemaet han hadde levert inn via sin leverandør Active ISP ikke var riktig utfylt.

Dermed var domenet fortsatt ledig, og Jason R. Eckhoff, administrerende direktør i Restplass, registrerte domenet omgående.

Omark forteller til digi.no at han hadde alt i orden og påstår at det er Active ISP som "har klusset det til". Omark mener følgelig Active ISPs påståtte rot har påført ham store tap. Ifølge Omark bekrefter også Norid at Active ISP er den som har gjort feil i denne saken.

- Vi kunne blitt en enda større konkurrent til restplass.no, sier Omark, som nå har sitt reisenettsted under adressen restplasser.com.

Ingen på Norids kontorer kunne tirsdag kommentere saken overfor digi.no.

Merk at det er en forskjell på navnene: Det ene selskapet, som Omark står bak, heter Restplasser.com, med adresse restplasser.com. Omark prøvde å registrere denne adressen også under .no-domene, noe som ikke gikk.

Jason R. Eckhoff driver selskapet som heter Restplass, med adressen restplass.no. Men Eckhoff registrerte senere også domenet restplasser.no, noe som Omark mener var en feil fra Active ISP sin side.

Det vil si at Eckhoff har restplass.no og restplasser.no - men ikke restplasser.com.

Omark har nå engasjert advokat Tron Bøe ved Advokatkontoret Robertsen i Oslo. Bøe sier til digi.no at han har sendt et brev til Active ISP hvor han ber selskapet for å gjøre rede for hva som har skjedd.

- Dette brevet ble sendt for ti dager siden, men har ikke blitt besvart, forteller Bøe som sier han vil purre i løpet av kort tid. Bøe bekrefter at han på vegne av sin klient vil gå til sak mot selskapet, om nødvendig.

Omark mener at Norid har vurdert saken slik at det var Active ISP som klusset til registreringen.

- Hvis Norid har rett, krever jeg erstatning. Active ISP er jo vurdert til to milliarder kroner. Når selskapet da gjør en stor blemme som dette, forventer jeg at de erstatter det, tordner Omark.

Rolf Larsen, administrerende direktør i Active ISP, sier til digi.no at han ikke er kjent med henvendelsen fra Johnny Omark. Rolf Larsen har den siste tiden oppholdt seg i utlandet i forbindelse med Active ISPs europeiske ekspansjon.

- Dette er meg helt ukjent, og jeg vil derfor ikke kommentere det ennå, sier Larsen til digi.no.

Les mer om Active ISP:


ActiveISP må løse kunderotet
ActiveISP møter massiv kritikk for slett kundehåndtering
Norsk nettmilliardær med 120 mill. til ActiveISP
Norsk domenegiver tror på kraftig vekst

Etter hva digi.no kjenner til har det aldri tidligere vært en liknende sak oppe i rettsapparatet.

Til toppen