JUSS OG SAMFUNN

Trump gir Tiktok frist til 15. september

Dersom ikke den populære videoappen Tiktoks amerikanske aktiviteter er solgt innen 15. september, vil appen bli forbudt i USA, sier president Donald Trump.

President Donald Trump truer med å forby den populære videodelingsappen Tiktok.
President Donald Trump truer med å forby den populære videodelingsappen Tiktok. Illustrasjonsfoto: Pixabay
4. aug. 2020 - 08:51

Datagiganten Microsoft hevder å ha fått grønt lys fra Trump til å forhandle videre med Tiktoks kinesiske eiere ByteDance om et oppkjøp.

– Etter en samtale mellom Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og president Donald Trump, er Microsoft villig til å fortsette diskusjoner for et mulig kjøp av Tiktok i USA, skriver selskapet.

Trump sa mandag at han har gitt eierne av Tiktok frist til 15. september med å komme til enighet med Microsoft om et salg.

Ifølge USAs utenriksminister Mike Pompeo gir videoappen «opplysninger direkte til det kinesiske kommunistpartiet og landets sikkerhetstjenester», og han peker på opplysninger som ansiktsgjenkjenning, telefonnumre og informasjon om venner.

– Dette er opplysninger som er en del av den nasjonale sikkerheten, det er del av privatlivet til det amerikanske folk, sier Pompeo.

ByteDance sendte natt til mandag ut en melding om at det har støtt på «komplekse og uante vanskeligheter» i arbeidet med å bli et globalt selskap. I uttalelsen beskyldte selskapet også amerikanske Facebook for plagiat og sverting, skriver Reuters.

Tiktok-logoen på en mobilskjerm.
Les også

USA ett skritt nærmere Tiktok-forbud

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.