IT-BRANSJEN

Trump-støttespiller forlater Meta-styret

Milliardæren Peter Thiel, en nær støttespiller av USAs tidligere president Donald Trump, går ut av styret i Facebooks morselskap Meta. Han har tjent hundrevis av millioner dollar på Facebook.

Peter Thiel gir seg i Meta-styret.
Peter Thiel gir seg i Meta-styret. Foto: Carolyn Kaster/AP/NTB
8. feb. 2022 - 08:02

At Thiel gir seg i Metas styre går fram av en felles kunngjøring fra partene. Hvilke planer Thiel har videre, fremkommer ikke men ifølge Wall Street Journal og New York Times vil han nå fokusere på å støtte republikanske kandidater som støtter Donald Trumps agenda foran mellomvalget i USA.

– Han har tjent vårt styre i nesten to tiår, og vi har alltid visst at han på et tidspunkt ville vie sin tid til andre interesser, sier Facebooks grunnlegger Mark Zuckerberg i en uttalelse.

Thiel var Facebooks første investor utenfra og har tjent hundrevis av millioner dollar på selskapet. Han har også bygget opp formuen gjennom betalingsselskapet PayPal, som ble stiftet i 1998.

Thiel donerte 11 millioner kroner til Trumps valgkamp i 2016. Han har stått hardt imot press for å fjerne politisk innhold og annonsering på Facebook. I det siste har han vært svært kritisk til Facebook og andre sosiale mediers beslutninger om å moderere innhold.

– Jeg tar konspirasjonsteorier fra QAnon og Pizzagate hvilken dag som helst framfor et sannhetsdepartement, sa han på et arrangement i Miami i oktober, ifølge New York Times.

Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA.
Les også

Meta truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.