AVTALER & KONTRAKTER

Tryg Forsikring knytter til seg tre teknologioppstarter etter endt gründerprogram

Alle utvikler teknologi for som skal være skadeforebyggende.

Tre oppstartsselskaper har undertegnet intensjonsavtaler med Tryg Forsikring. Her er to av selskapene representert. Fra venstre Otto Puddel, Mikaela Pedersen fra Tracy, Christoph Brandin fra AIMO Technologies og Petter Hultin fra Tracy.
Tre oppstartsselskaper har undertegnet intensjonsavtaler med Tryg Forsikring. Her er to av selskapene representert. Fra venstre Otto Puddel, Mikaela Pedersen fra Tracy, Christoph Brandin fra AIMO Technologies og Petter Hultin fra Tracy. Foto: Tryg Forsikring
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juni 2018 - 13:17

Tre av de sju oppstartsselskapene som har deltatt i gründertreningsprogrammet Tryg Xplore har blitt invitert til videre samarbeid med Tryg Forsikring. Onsdag undertegnet forsikringsselskapet intensjonsavtaler med teknologioppstartene AIMO, Tracy og LifeKeys. De to førstnevnte er svenske, mens LifeKeys er norsk. 

Ifølge kommunikasjonssjef Ole Irgens hos Tryg, er intensjonen et nærmere samarbeid med de ulike bedriftene. 

– Vi kommer til å etablere pilotprosjekter sammen med alle de tre i løpet av høsten, sier han.

Tryg etablerte Xplore-programmet tidligere i år. Det er inspirert av gründermiljøet The Camp i Danmark.

– I dette programmet har vi i Tryg delt vår kompetanse med gründerne. Men samtidig har vi også vært nysgjerrige og sett på selskapene som har vært med, og funnet ut hva vi kan lære av dem. Vi har sett at vi kan bruke kompetanse, innsikt og teknologi hos disse selskapene og videreforedle dette hos oss i Tryg, sier Tryg-sjef Espen Opedal i en pressemelding.

Bakgrunn: Ideene spenner fra chat­boter til «fitbit» for hund. Nå skal oppstartene på skolebenken hos Tryg (Digi ekstra)

Skadeforebygging

De tre selskapene representerer forskjellige områder innen skadeforebygging som Tryg mener det er lønnsomt å gå inn i.

LifeKeys tilbyr telefonibaserte psykologitjenester og holder på å utvikle en app som skal følge og måle tilstanden til brukerens mentale helse. 

Tracy utvikler en slags «fitbit»-løsning for hunder. Den skal varsle eieren dersom hunden blir syk eller oppfører seg unormalt. 

AIMO bruker kunstig intelligens og 3D-skanning til å gjøre bevegelsesanalyse, for å unngå skader. 

– Vi vet at den beste skaden er den som aldri skjer, sier Opedal.

– Vi er stadig mer opptatt av å forebygge skader hos våre kunder, enten ved at vi varsler når en skade er i ferd med å oppstå, eller at vi hjelper kunden til en adferd som gjør at skader blir forebygget og dermed unngått,  sier Opedal.

Han karakteriserer programmet som en suksess:

– Ja, helt klart. Vi hadde ikke kommet i kontakt med disse virksomhetene uten Tryg Xplore, sier Opedal. 

Digi.no har tidligere skrevet at Tryg Forsikring skulle ta i bruk automatisert skadebehandling. Ifølge Opedal behandler dette systemet nå 10 prosent av alle skadesaker som er sendt inn via web, uten at det kreves manuell saksbehandling.

Les mer: Tryg Forsikring ønsker å være litt som i «Minority Report» (Digi ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.