Trygve Hegnar tappes for redaktører

Finansavisens mangeårige redaktør Are Slettan har sagt opp. Sammen med redaktør Inge Berge i Hegnar Online skal han bygge opp en ny finanstjeneste på Internett. Berge måtte gå på dagen da Hegnar fikk kjennskap til planene.

Finansavisens mangeårige redaktør Are Slettan har sagt opp. Sammen med redaktør Inge Berge i Hegnar Online skal han bygge opp en ny finanstjeneste på Internett. Berge måtte gå på dagen da Hegnar fikk kjennskap til planene.

Tidligere journalist i Finansavisen, Inge Berge, ble i fjor høst siden engasjert av Trygve Hegnar for å løfte nettsatsingen Hegnar Online på et nytt nivå.

Løftet ble av kortvarig karakter.

I morges smalt bomben: Da informerte redaktør Are Slettan sine kolleger i Finansavisen med beskjeden om at han og Inge Berge hadde sagt opp sine stillinger i Hegnar-sfæren for å starte et nytt selskap på Internett.

Etter det digi.no forstår har Trygve Hegnar pekt ut redaksjonssjef Geir Remman i Finansavisen til å overta som redaktør etter Slettan.

- Det stemmer at jeg og Inge Berge har sagt opp våre stillinger, bekrefter Are Slettan overfor digi.no fredag kveld.

- Det blir vemodig å slutte. Jeg har jo vært med siden en måned før første utgave av Finansavisen så dagens lys for 7,5 år siden. Nå har jeg imidlertid lyst til å gjøre noe nytt, forteller Slettan, som har lovt å bli i Finansavisen "så lenge Hegnar finner det formålstjenlig".

Slettan blir imidlertid ikke utover oppsigelsesperioden på én måned.

- Men det er ingen hard feelings i dette her, understreker Slettan overfor digi.no.

Da er nok følelsene noe mer kjølige mellom Inge Berge og Trygve Hegnar. Inge Berge bekrefter overfor digi.no at han måtte gå på dagen. Det vil si at han måtte pakke snippesken i går.

- Vi skal starte konkurrende virksomhet, innrømmer Berge, som sier at det var gjensidig enighet mellom ham og Hegnar om at han burde slutte fortest mulig.

- Dette er noe som jeg har tenkt på ganske lenge, den siste måneden ble det mer konkretisert, sier han.

Berge sier at da han startet i september lå tallene på 1,9 millioner treff på Hegnar Online - da han sluttet denne uken var de ferskeste tallene 11 millioner i måneden.

- Det er en fantastisk interesse for finansinformasjon på nettet. Samtidig er det et underskudd på gode idéer i markedet, mener Berge og sier at han og Slettan foreløpig er de eneste ansatte i selskapet.

Det var Are Slettan som hentet inn Berge til Finansavisen for tre og et halvt år siden.

- Vi er gründere i selskapet og har planer om å hente inn flere folk. Foreløpig er vi ikke kommet så langt, men jeg kan si så mye at dette er en tøff satsing, sier Berge som ikke vil si noe nærmere om hvilke investorer de har vært i kontakt med.

Are Slettan er også svært hemmelighetsfull om de videre planene. Ikke vil han si noe om hva de skal gjøre, når de skal gjøre det og hvor de skal gjøre det.

- Jeg vil ikke si noe ennå, annet enn at jeg er sikker på at vi vil få finansiering. Et internettår er jo som et hundeår, så det går fort nå. Vi jobber med flere investorgrupper, sier Slettan, som heller ikke vil si noe om det er en norsk eller internasjonal tjeneste han og Berge skal starte.

Berge mener at timingen på å gjøre en finanstjeneste på nett er helt riktig:

- Da Pål Leveraas i digi.no sa at det bare var å gå ut på Karl Johan og rope Internett så kom pengene strømmende, var det for tidlig. Kanskje - jeg presiserer kanskje - er det slik nå.

Til toppen