Turboløsning for Xbox

Maskinvaren i Xbox er ikke lenger særlig moderne. Men det er det mulig å gjøre noe med.

Maskinvaren i Xbox er ikke lenger særlig moderne. Men det er det mulig å gjøre noe med.

DreamX kalles en løsning som i Norge tilbys av et selskap som kaller seg Digiworks. Dette er ulike oppgraderingspakker som skal gi Microsofts spillmaskin, Xbox, mer ytelse.

Den rimeliste oppgraderingen, DreamX-733, innebærer at minnet i maskinen økes fra 64 MB til 128 MB. Maskinen utstyres med modchip og kjøleribbe på I/O-brikken. Maskinen gis støtte for Dolby Digital 5.1 Surround med optisk fiberutgang. I tillegg følger det med blant annet kabler for ATA100 og S-video.

Den mellomdyre løsningen, DreamX Bravo, inkluderer i tillegg en utskifting av prosessoren. Det settes inn en standard Intel Pentium III-brikke med klokkehastighet på 733 MHz og med 256KB cacheminne.

    Les også:

Med den dyreste oppgraderingen, DreamX-1480, settes det i stedet inn en 1400 MHz Celeron-prosessor med 256 kB cacheminne. I tillegg monteres det en bryter i fronten på Xbox-en slik at brukeren kan skifte mellom klokkehastighetene 1480 MHz og 740 MHz

Nettstedet ITpro.no har nylig testet den mellomstore oppgraderingen, DreamX Bravo. Konklusjonen er at oppgraderingen gir betydelig forbedret ytelse på det meste. Unntaket er i forbindelse med spill. I noen tilfeller går det raskere å laste spillene, men ellers er det lite forskjell. Når Xbox-en derimot benyttes som mediesenter eller som Linux-maskin, er ytelsesøkning betydelig forbedret.

Til toppen