TV 2 og NRK sammen mot Telenor

NRK og TV 2 slår seg sammen i forhandlingene med Telenor om digitalt bakkenett.

Tormod Hermansen er bortimot King Kong i den norske mediaverdenen, og selv NRK-sjef John Bernander og TV 2-sjef Kåre Valebrokk blir dverger i sammenlikning. NRK og TV 2 har derfor - som ryktene tidligere har fortalt - nå slått seg sammen i forhandlingene for å stå sterkere. NRK og TV 2 skal etablere et nytt selskap med Tor Fuglevik i spissen, skriver Kampanje og DN.no.

Fuglevik var i ti år radiodirektør i NRK og har vært programdirektør for NRK Futurum. Men spørsmålet er om det hjelper. digi.no har i løpet av de siste dagene snakket med alle partene og kunne i går fortelle at de fremdeles står svært langt fra hverandre. Partene er helt uenige om modellen for samarbeidet og man begynner nå å få dårlig tid. Når utlysningen av konsesjonen etter alt å dømme kommer over nyttår, må partene gjøre et valg.


NRK og TV 2 har et stort trumfkort - Hermansen er lovpålagt å ha med de to nasjonale, riksdekkende kanalene, men han har likevel et reelt valg - å droppe digitalt bakkenett og kjøre videre med satellitt-selskapet Canal Digital og etter hvert distribuere TV-signaler over telenettet.

Telenor-direktør Erik Nord har flere ganger understreket overfor digi.no at regnestykket på fire milliarder kroner i beste fall er "sjansefullt".

I tillegg til problemene med forhandlinger, innrømmer Telenor at man står overfor et mulig nei fra konkurransemyndigheter, både i Norge og EU.

Til toppen