TV 2s tekst-TV-chat med 25.000 brukere

TV 2 har hatt chat eller diskusjonsgrupper på tekst-TV i ett års tid. Hele 25.000 mobiltelefonister har registrert seg som brukere, noe som betyr 10 millioner i kassa årlig for teleoperatørene Telenor og NetCom.

TV 2 har hatt chat eller diskusjonsgrupper på tekst-TV i ett års tid. Hele 25.000 mobiltelefonister har registrert seg som brukere, noe som betyr 10 millioner i kassa årlig for teleoperatørene Telenor og NetCom.

Tjenesten på TV 2s tekst-TV ble lansert på våren i fjor, ifølge administrerende direktør Kjetil Nilsen i Net2 Interaktiv, TV 2s interaktive datterselskap. Både abonnenter fra Telenor Mobil og NetCom kan bruke tjenesten.

Det eksisterer i dag to sider på TV 2s tekst-TV som blir brukt til denne diskusjonsformen. Net2 vurderer om det skal opprettes flere sider med ulike temaer, men dette er foreløpig på planleggingsstadiet.


- Vi driver også Internett-tjenesten for TV2, så vi forsøker å utnytte alle tilgjengelige medievinduer for bred tilgjengelighet. Vi vil nok også se på muligheten for å koble nettprat sammen med denne tjenesten, sier Nilsen.

Deltakerne i diskusjonsgruppene må ikke verken direkte eller indirekte identifisere seg selv eller andre. Dette er en av de strenge reglene Tv-selskapet har laget for diskusjonsgruppen. Regelbrudd medfører utestengelse av diskusjonen.

Hvis noen offentliggjør et telefonnummer fører det til 100 dagers karantene, kan man lese på diskusjonsgruppens informasjonsside.

- Vi vil ikke drive kobling, men deltakere kan velge å åpne for inngående samtaler fra diskusjonsgruppen, slik at andre kan kontakte deg. Vi vil ikke ha navn på skjermen, for å beholde anonymiteten til dem som deltar. Det er ikke tillatt med kopling, kjøp eller salg, så vi har innført en rekke funksjoner for sensur. Det betyr at en god del ord blir automatisk sensurert, sier Nilsen.

Han tror det kan være snakk om hundrevis av ord som automatisk filtreres bort.

- Vi har også laget en rutine som gjør at det er selvjustis inne på diskusjonsgruppa. Folk har en kommando som de kan sende, og som dermed stenger de som bryter reglene, ute. Hvis noen skriver et telefonnummer, blir det umiddelbart fjernet av andre brukere, forteller Nilsen. Han tror ikke dette er en kommando som blir misbrukt.

- Vi har muligheten for å åpne igjen, sier Nilsen.

Det er i dag registrert rundt 25.000 brukere av diskusjonsgruppen, og alle som deltar må registrere seg. Hver bruker får da et kallenavn som ikke er identifiserbart. En rask titt på tjenesten viser at navn som Herkules, Venus og andre kallenavn er populære.

- I dag sendes det om lag 500.000 meldinger i måneden. Men hvor mange mørketall av folk som kun følger med på chatten, vet vi ikke. Vi er veldig fornøyd med tjenesten, som er en aktiv chat, sier Nilsen. Han vet ikke hvor mange meldinger de enkelte brukerne sender. Det eneste deltakerne i diskusjonene betaler, er tellerskrittene og avgiften for å sende tekstmeldinger.

- Hvor mye tjener dere på tjenesten?

- Vår provisjon er en andel av taksten. Vi tar inn under halvparten av det brukerne betaler inn. Det er avhengig av hva taksten er for å sende tekstmeldinger. Generelt for teleoperatørene dreier det seg om rundt 10 millioner kroner i året i total omsetning, sier Nilsen. Han kan si seg enig i at beløpet blir litt under dette for Net2.

- Det blir noen millioner på oss, ja, sier Nilsen.

Til toppen