TVNorge kaprer Telenor-sjef

Det er multimediesjefen i Telenor Satellite Services som blir sjef for TVNorge Interaktiv.

Det er multimediesjefen i Telenor Satellite Services som blir sjef for TVNorge Interaktiv.

digi.no skrev i slutten av august at en Telenor-ansatt var på vei over i sjefstolen til den interaktive virksomheten tilTVNorge etter at Trygve Angell sluttet i mai.

Nå skriver Kampanje Xpress at det er multimediesjef Jan Høvik som har meldt overgang til TVNorge Interaktiv AS.

Det er først og fremst tekst-TV som har stått på agendaen siden selskapet startet opp i juni 1996. Ansatte ble kapret fra nettopp Telenor i en oppstartsfase og bygd opp over drøye to år før en samarbeidsavtale med VG om distribusjon av nyheter markerte gjennombruddet på tampen av fjoråret.

Nå skal Høvik utvide repertoaret.

- Man er kommet i gang, fått til noe og har en omsetning. Jeg ser mange muligheter i TVNorge Interaktivs arbeid, mener han og presiserer at det er kombinasjonen av å utvikle nye ideer, legge grunnlaget for en god økonomi fremover gjennom salg pluss markedsføringsmulighetene som gjorde at han tok jobben.

Høvik har tidligere jobbet i tre år for å IT-tilrettelegge selve arvesølvet til Telenor, katalogene, i Telenor Media. Han har også vært delaktig å sette i gang digital-TV kanalen Ingram Micro TV i et lukket forhandlernett. Dessuten var han en sentral samarbeidspartner i den nå nedlagte shoppingkanalen Canal M. Den ble sendt på NRK2 og der både TV 2 og Telenor hadde eierandeler.

Høvik mener han har vært såpass mye borti TV, programselskaper og teknologi til å ha et godt grunnlag for å jobbe innen TV-bransjen. Og sier det er én av hans oppgaver å få gjort mer på dette området.

- Min ansettelse er ikke det som skal til for at Internett skal tas i bruk for alvor. De har allerede prøvd seg med Internett og har mer jobb å gjøre der. De er også i gang med internettsatsing i nabolandene, og vi kan lære av hverandre, sier han.

Gjennom morselskapet SBS Interactive er de tre skandinaviske landene bundet sammen i søsterselskap. Norske Geir Kjærnes holder i trådene. TV-Norge-eieren Scandinavian Broadcasting System (SBS) eier 51 prosent, mens de resterende eies av Telenor, noe som gjør valget av Høvik enda mer naturlig.

SBS Interactive har ønsket å utforske potensialet for Internett i tillegg til tekst-TV, og Høviks skal rapportere til Kjærnes som er hans direkte overordnede.

- Det blir en drøy jobb å sette meg inn i hvem som gjør hva. Men vi får snakke nærmere sammen etter at jeg har begynt, sier han til digi.no.

Høvik starter i jobben 1. september.

Til toppen