Twitter advarer om statlig hacking

Flere brukere skal ha blitt forsøkt hacket av det som kan være statlig støttede angrep.

Twitter advarer om statlig hacking
Flere Twitter-brukere skal ha vært mål for mulig statsstøttet hacking. Bilde: Colourbox

Twitter har sendt ut en advarsel til noen av sine brukere om at kontoene deres kan være et mål for det de kaller hackere, med mulig statlig støtte.

Advarselen ble sendt ut på fredag, og skal være den første i sitt slag fra Twitter, skriver nyhetsbyrået AFP.

Advarselen ble tweetet av den kanadiske personvern-, sikkerhets- og ytringsfrihetorganisasjonen Coldhak, som driver en an kontoene som skal ha vært et mål.

Ukjent mål

I advarselen står det at deres Twitter-konto er en av noen få som kan ha vært mål for angrep. Målet for angrepene er ikke kjent, men Twitter skriver at de kan ha forsøkt å få tak i e-postadresser, IP-adresser, telefonnumre og annet knyttet til kontoene.

Det skal imidlertid ikke være noen bevis for at noen har klart å få tak i informasjon, skriver Twitter i meldingen.

Hvor mange advarsler Twitter har sendt ut er uklart. Det er heller ikke kjent hvem Twitter mistenker, selv om det kan se ut til at de har noen i tankene.

Tilknytning til Tor

Motherboard har vært i kontakt med flere som har mottatt varselet, og felles for noen av disse er at de i varierende grad er knyttet til Tor-prosjektet. Dette inkluderer Coldhak.

Twitter er for øvrig ikke den eneste aktøren på nettet som sender ut varsler når de mistenker at et statsstøttet dataangrep har funnet sted. Google og Facebook har dette som policy. Twitter har ikke uttalt at de har en slik policy.

Twitter selv anbefaler brukerne som har mottatt varsel å undersøke Tor-prosjektet dersom de vil ha tips om hvordan de kan bevare anonymiteten sin på nett.