JUSS OG SAMFUNN

Twitter fjerner tusenvis av konspirasjonskontoer

Twitter har slettet over 7.000 kontoer som knyttes til den såkalte QAnon-bevegelsen. Selskapet sier det vil begrense spredning av konspirasjonsteorier.

Gruppen av Trump-supportere som kaller seg QAnon er overbevist om at det finnes en hemmelig sammensvergelse mot president Donald Trump. Her er ansatte i et selskap for distribusjon av medisinsk utstyr som viser sin tilhørighet til QAnon under et besøk fra Trump.
Gruppen av Trump-supportere som kaller seg QAnon er overbevist om at det finnes en hemmelig sammensvergelse mot president Donald Trump. Her er ansatte i et selskap for distribusjon av medisinsk utstyr som viser sin tilhørighet til QAnon under et besøk fra Trump. Foto: Carlos Barria / Reuters
22. juli 2020 - 09:07

Bekymring for trakassering og misbruk er begrunnelsen for sletting av kontoene, opplyser Twitter.

Medlemmer av QAnon, en uformell gruppe Trump-supportere, tror – uten troverdige beviser – at USA i flere tiår har blitt styrt av et kriminelt nettverk de beskriver som en global elite av djeveldyrkere som blant annet inkluderer Hollywood-stjerner og det QAnon kaller «den dype staten».

QAnon er også overbevist om at det er en hemmelig sammensvergelse mot president Donald Trump, og tilhengere av gruppen har trakassert Trumps politiske motstandere i sosiale medier.

– Vi hare gjort det klart at vi vil slå hardt ned på atferd som kan føre til skade i den virkelige verden. I tråd med dette vil vi denne uken fortsette tiltakene mot såkalt QAnon-aktivitet på vår tjeneste, sier Twitter. I tillegg til å slette kontoer, vil selskapet blokkere deling av nettsider som kobles til QAnon.

En talsmann for Twitter sier selskapet gjør dette fordi tilhengere av QAnon forårsaker stadig større skade.

FBI har pekt ut QAnon som en mulig innenlands terrortrussel, ifølge amerikanske medier.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.