Abonner
RESULTATERFINANS

Twitter til værs på børsen

Gjør det langt bedre enn fryktet.

PILENE PEKER OPPOVER: Toppsjef Dick Costolo i Twitter kan glede seg over at brukerveksten ikke har dabbet av. Selskapet har også klart å redusere underskuddet en god del, og mer enn doblet inntektene siden i fjor.
PILENE PEKER OPPOVER: Toppsjef Dick Costolo i Twitter kan glede seg over at brukerveksten ikke har dabbet av. Selskapet har også klart å redusere underskuddet en god del, og mer enn doblet inntektene siden i fjor. Bilde: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Twitter slo i bordet med bedre tall enn analytikerne hadde forstilt seg. Regnskapet for andre kvartal er nå ute.

Inntektene er mer enn doblet, opp 124 prosent til 312 millioner dollar, sammenlignet med juni-kvartalet i fjor.

Twitter er på ingen måte en lønnsom bedrift ennå. I henhold til amerikansk regnskapspraksis (GAAP) endte nettoresultatet med et underskudd på 144,6 millioner dollar eller 24 cent per aksje.

Det er likevel en kraftig forbedring mot de røde tallene i fjor på samme tid, da underskuddet lå på 277 millioner dollar eller 47 cent per aksje.

Aksjekursen skjøt i været, opp nærmere 35 prosent da Wall Street fikk presentert bedre tall enn ventet i går. Senere roet det seg noe, men ikke verre enn at aksjen ble handlet til rundt 50 dollar stykket, opp rundt 29 prosent i etterhandelen.

Det gir Twitter en markedsverdi på 22,5 milliarder dollar.

Veksten

Viktigst av alt var trolig at Twitters brukervekst ikke har dabbet av, slik mange på forhånd hadde fryktet. 271 millioner aktive brukere i måneden per juni 2014 er 24 prosent mer enn i fjor på samme tid.

211 millioner av Twitters brukere benytter tjenesten på mobil, eller 78 prosent av totalen. Mobilveksten er isolert sett på 29 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Det har vært ventet at det San Francisco-baserte selskapet ville legge frem en ny måte å regne veksten sin på, et forsøk på å vise bredden ved å telle nettverkets utbredelse også utenom innloggede brukere.

Det skjedde ikke under gårsdagens resultatfremleggelse. Toppsjef Dick Costolo konsentrerte seg heller om den aktive brukerbasen som tellemåte, men sa ifølge Techcrunch også deres «totale publikum og utbredelse representerer en betydelig mulighet».

    Les også:

Les mer om: