BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tyngre Adobe-satsing på Linux og web 2.0

Adobe har sluppet en testversjon av Air for Linux og skal i tillegg bidra mer til Linux-fellesskapet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2008 - 09:48

Adobe kunngjorde i natt at selskapet sluppet en tidlig alfaversjon av selskapets Air-programvare til Linux. Air er en løsning fra Adobe som kombinerer kjente webteknologier som HTML, Ajax, Flash og Flex for bygge rike Internett-applikasjoner som kan kjøres på direkte på PC-er. Adobe har tidligere utgitt Air for Windows og Mac. Adobe Air for Linux er tilgjengelig her. Foreløpig er Air kun tilgjengelig på engelsk, men det planlegges også utgaver på andre språk.

Adobe har også sluppet en oppdatering til alfautgaven av Flex Builder 3 for Linux. Denne legger til støtte for å opprette applikasjoner som kjøres på Adobe Air. Oppdateringen er tilgjengelig her.

    Les også:

Adobe kunngjorde i natt også at selskapet har meldt seg inn i The Linux Foundation, en nonprofit-organisasjon som jobber for å akselerere veksten til Linux.

Adobe melder seg inn for å bidra til å gjøre Linux til en ledende plattform for rike Internett-applikasjoner og web 2.0-teknologier.

- Adobe avgjørelse om å bli med i Linux Foundation er en naturlig utvidelse av selskapets engasjement innen åpne standarder og åpen kildekode, sier Jim Zemlin, administrerende direktør for The Linux Foundation.

- Adobes medlesskap vil bidra til vårt mål om å oppnå enda mer applikasjonsutvikling på Linux med spesiell vekt på web 2.0-applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.