TYPESCRIPT

Typescript 4 er på trappene

Både en rekke nye språkfasiliteter og bedre ytelser i editorer er på programmet når en ny porsjon Typescript serveres i august.

Typescript videreutvikles.
Typescript videreutvikles. Illustrasjonsfoto: Version2
Tania Andersen, Version2.dk
14. juli 2020 - 07:30

Webspråket Typescript nærmer seg raskt versjon 4. En betaversjon har nettopp blitt sluppet, og den offisielle utgaven forventes i august. Det framgår av språkets nettsted.

Typescript er et overbygg på Javascript og utvidet det med statiske typer. I motsetning til mange andre språk i sjangeren, har Typescript hatt en hel del suksess. 

Madhusudhan Pandey har tatt doktorgraden på Universitetet i Sørøst-Norge med avhandlingen «Modelling Tool for Hydropower Systems, with Analysis and Design».
Les også

Forsker på optimalisering av vannkraft med åpen kildekode-verktøy

Tuppel-nyhet

Blant nyhetene i versjon 4 er tupler med navngitte felt. Inntil versjon 4 ser syntaksen slik ut: 

Vis mer

Men nå kan man utstyre tuppelen med feltnavn: 

Vis mer

Variabelt størrelse

I tillegg introduseres tupler med et variabelt antall elementer.

En funksjon kan se slik ut:

Vis mer

Når funksjonen kalles med en variabel lengde-tuppel som argument, slik som 

Vis mer

gis tuppelen typen T=[number,number,string]...T.

Det er mange andre nyheter i den kommende versjonen. På editorsiden har TypeScript Language Server fått en rekke nye fasiliteter til refaktorering, samt bedre ytelse ved oppstart når det gjelder basal kodenavigasjon og automatisk kodegenerering.

Denne saken ble først publisert på danske Version2, og gjøres tilgjengelig på norsk gjennom vår samarbeidsavtale med Teknologiens mediehus/Ingeniøren.

– Det var ingen hvileskjær for noen av oss som var involvert de to årene selve anskaffelsen pågikk, forteller Ragnhild Hauge, leder for forsvarsektoren i Capgemini Norge om det mye omtalte gigantanbudet som Forsvaret stanset i fjor. Selskapet har vunnet flere mindre kontrakter med Forsvaret siden da, og lært av prosessen, forteller hun.
Les også

Mast-avlysning: – Risiko for at det skaper slitasje

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.