Tysk minister vil innføre ansiktsgjenkjenning på flyplasser og togstasjoner

Er ment å fange opp mistenkte terrorister.

Tysklands innenriksminister vil innføre sanntid digital overvåkning ved flyplasser og togstasjoner. Her er de Maiziere avbildet under et besøk hos det føderale, tyske politiet i Bremen tidligere i måneden.
Tysklands innenriksminister vil innføre sanntid digital overvåkning ved flyplasser og togstasjoner. Her er de Maiziere avbildet under et besøk hos det føderale, tyske politiet i Bremen tidligere i måneden. (Bilde: Fabian Bimmer, Reuters)

Er ment å fange opp mistenkte terrorister.

Den tyske innenriksminister Thomas de Maizière vil innføre digitale overvåkningsmetoder i landet som fremfor noen har vært skeptisk nettopp til overvåkning.

Tiltaket er ment å fange opp mistenkte terrorister, og kommer i kjølvannet av flere angrep i Tyskland forrige måned. Det melder Reuters.

– Jeg ønsker å ta i bruk teknologi for ansiktsgjenkjenning i videokameraer ved flyplasser og togstasjoner. Hvis en mistenkt dukker opp og blir gjenkjent, så vil systemet fanget det opp, sier statsråden i et intervju med ukeavisa Bild am Sonntag.

Ifølge ham er et lignende system nå under uttesting for ubetjente eller hensatte kofferter og bagasje, som fanges opp automatisk og rapporteres etter et antall minutter.

– Ubehagelig

Statlig overvåkning er et svært følsomt tema i Tyskland, av historiske årsaker. Det knytter seg til metodene til Gestapo under nazi-regimet og senere det østtyske sikkerhetspolitiet Stasi.

– Vi blir nødt til å bli vant til økte sikkerhetstiltak, inkludert lengre køer, strengere sjekker eller personlige adgangskort. Dette er trist, ubehagelig og tidkrevende, men jeg tror ikke det vil begrense den personlige friheten, sier de Maizière.

Avanserte programvareløsninger for sanntids digital overvåkning har eksistert i minst 10 år. Det er i bruk blant annet ved flere flyplasser i Amerika.

Daværende fornyningsminister Rigmor Aasrud har tidligere fortalt til digi.no at hun lot seg imponere av et tilsvarende system da hun besøkte USA i 2012.

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen