FORBRUKERTEKNOLOGI

Tysk oppstart utfordrer Chrome OS

Semyou inviterer til gratis betatesting av sitt «semantiske web-OS».

Arbeidsflaten til Semyou er lagt opp med tanke på at brukere som er vant med en av konkurrentene ikke skal følge seg fremmed.
Arbeidsflaten til Semyou er lagt opp med tanke på at brukere som er vant med en av konkurrentene ikke skal følge seg fremmed.
5. aug. 2010 - 15:10

Tyske Volker Jahns mener han har løsningen på framtidens Internett, og han har opprettet et eget selskap, Semyou, (stavet henholdsvis «semYOU» og «SemYou») for å bevise det. For å være på den sikre siden (av Atlanterhavet) har han etablert selskapet sitt i Los Angeles.

Semyou framstår som (nok en) utfordrer til (ennå ikke markedsklare) Chrome OS fra Google. «Sem» i selskapets navn står for «semantisk», og løsningen beskrives som et «semantisk web-OS». Lanseringsdato er 4. oktober i år. Vordende betatestere loves et pre-eksemplar, mot registrering. Den «offisielle» betatestfasen ble innledet 4. august.

Ideen virker kjent: Semyou henter operativsystem og applikasjoner fra nettet.

Applikasjonene heter «riAPPs». Det er rundt 40 av dem allerede. Web-OS-et kjører i enhver nettleser i enhver klient, også enheter med berøringsskjerm. Applikasjonene kjører fortrinnsvis i web-OS-et, men man kan også legge opp en snarvei til en riAPP direkte på arbeidsflaten til en pc, en iPad eller en mobiltelefon. Alle brukerdata og -innstillinger lagres i nettskyen og er følgelig tilgjengelig gitt at man har tilgang til en eller annen internettklient.

riAPPs omfatter e-post, avtalebok, kontaktliste, mediespiller, fotoredigerer, notatblokk, filhåndterer med mer. En interessant løsning er «semDocs», en riAPP (eller Semyou-applikasjon) som bygger bro mellom Microsoft Office og Semyou, slik at dokumenter man lager i Word, Excel eller Powerpoint automatisk lagres i nettskyen sammen med alle ens øvrige data.

riAPPs gjøres tilgjengelig i en egen «online store»: Her betyr ikke «store» butikk, men «lager». En riAPP skal i prinsippet være gratis, i likhet med web-OS-et. Hvis Jahns har til hensikt å tjene penger på sitt produkt, har han til gode å fortelle om hvordan så skal skje.

Det er rimelig at han kompenseres: Han opplyser å ha brukt 26 000 utviklingstimer på systemet og applikasjonene.

Disse timene har blant annet gått til over 5000 Powerpoint-sider og over 800 000 interne gjøremål.

Jahns forklarer at det lønner å melde seg som betatester, fordi Internett, med Semyou, «blir en helt ny dimensjon», ikke bare fordi alt kan gjøres online.

– Med bare én loginn, har man tilgang til alle sosiale tjenester, som Xing, Facebook, Studivz eller Linkedin, heter det i en pressemelding.

I en annen pressemelding, presenteres Semyou som en utfordrer til Chrome OS: Competition for Google Chrome OS: The New Internet Operating System semYOU. A Young Start-Up Company Presents an Innovative Internet Operating System for a Totally New Web Experience.

-- Jeg hadde en visjon om et bedre Internett allerede for mange år siden, men den nødvendige teknologien for en effektiv implementering fantes ikke. Mitt mål var å skape et gratis og framfor alt sikkert system der alle viktige hverdagslige Internett-gjøremål kan gjennomføres enkelt, uavhengig av hvor, når, hvem eller med hvilken pc, sier Jahns.

Han legger til at selskapet har en permanent stab på to ansatte.

Det er lagt ut en video på Youtube og skjermbilder på Flickr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.