FORBRUKERTEKNOLOGI

Tyskland skjerper tilsynet med Facebooks eierselskap

Tyske konkurransemyndigheter vil følge nøyere med på Facebook-eieren Meta for å se om selskapet misbruker sin sterke posisjon.

Meta regnes som et selskap med ytterst stor betydning for konkurransemarkedet, sier tyske konkurransemyndigheter.
Meta regnes som et selskap med ytterst stor betydning for konkurransemarkedet, sier tyske konkurransemyndigheter. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB
4. mai 2022 - 13:10

Gigantselskapet som står bak Facebook, Instagram og WhatsApp har eventyrlige markedsandeler, særlig i Vesten. Europeiske myndigheter har i lang tid vært skeptisk til utviklingen og advart mot monopolvirksomhet.

Tyske konkurransemyndigheter sier at Meta nå regnes som et selskap med ytterst stor betydning for konkurransemarkedet. Det åpner for at myndighetene kan slå ned på mulige brudd på konkurransereglene.

Google har fra før fått samme status i Tyskland. Lovverket som regulerer dette ble innført i januar 2021 og gir myndighetene anledning til å gripe inn tidligere overfor gigantselskapene.

Kriminaliteten har i 2023 hatt stor geografisk spredning og rammet bredt, skriver Kripos-sjef Kristin Kvigne i en rapport om cyberkriminalitet.
Les også

Utropstegn ved KI i rapport om cyberkriminalitet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.