FORBRUKERTEKNOLOGI

Tyvstarter salget av norsk Media Center

Flere nettbutikker har startet salget av stue PC-er med norsk Media Center før Microsoft har lansert.

10. okt. 2005 - 11:15

Lørdag 15. oktober lanserer Microsoft endelig norsk versjon av Media Center, Windows-versjonen som gir store menyer på TV-skjermen og styring med fjernkontroll.

Salget av såkalte stue-PCer har pågått i USA og England lenge. Maskinene har lar brukere samle det meste innen digital underholdning på en maskin. Koblet til Internett kan maskinene lagre, spille av, vise frem og ta opp bilder, lyd og video i mange formater.

Maskinen lar også brukere ta opp TV-sendinger gjennom valg i en TV-guide og nå får altså norske brukere både norske menyer og en norske TV-guide.

Selv om enkelte har brukt Linux eller engelsk Media Center, er lanseringen av den norske versjonen av Media Center er startskuddet for en PC-bransje som nå håper et stort, nytt marked skal brette seg ut.

Nettbutikkene er alltid tidlig ute og har derfor allerede startet salget. Både Komplett.no og Mpx.no tilbyr allerede sine produkter. Begge maskinene er på størrelse med videospillere, men som digi.no tidligere har påpekt er maskinene dyre.

    Les også:

Kompletts tilbud starter på 11.000 kroner og MPX starter på 15.000 kroner.

digi.no har tidligere snakket med HP og Fujitsu-Siemens som skal lansere maskiner sammen med Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.