Test: sikkerhet

Uber plukker opp «Jeep-hackerne»

Får jobb i laboratorium.

Uber plukker opp «Jeep-hackerne»
De tok kontrollen over en slik Jeep Cherokee, nå får de jobb hos taxi-utfordreren Uber. Bilde: Jeep

Tidligere i sommer ble det mye oppstyr rundt Charlie Miller og Chris Valasek, to sikkerhetseksperter som beviste at Uconnect-underholdningssystemet som blant annet finnes i Jeep-modeller og andre Chrysler-biler er sårbart for innbrudd som kan i verste fall ta kontroll over bilenes egenskaper.

De to viste fremgangsmåten ovenfor en journalist fra magasinet Wired, og klarte å styre flere av bilens systemer, før de skrudde av motoren i fart.

Les mer: Hackere kan ta kontroll over biler

Chrysler kalte i etterkant inn 1,4 millioner biler som har Uconnect-systemet installert for å gjennomføre en oppdatering av programvaren.

Nå har begge sikkerhetsekspertene fått ny jobb, og det er hos transporttjenesten Uber, skriver nettstedet Re/Code.

Fremtidsrettet

Ansettelsen skjedde sist fredag, og Uber spesifiserer til og med hvilken avdeling de to begynner i, nemlig Advanced Technologies Center, laboratoriet i Pittsburgh der selskapet jobber med sine prosjekter for selvkjørende biler.

Uber har tidligere hentet en rekke spesialisert innenfor automatisering og roboter som stammer fra Carnegie Mellon-universitetet, og nå henter de åpenbart inn sikkerhetseksperter også.

Det henger på grep – man vil tross alt ikke slippe selvkjørende biler som kan hackes, løs på veiene. Miller og Valasek vil forhåpentligvis sørge for at det ikke skjer.

Les også: VW krevde taushet om sikkerhetshull i to år

Miller skal ha sendt ut en twittermelding før helgen at han så frem til å starte i sin nye jobb hos Uber.

Uber har også tidligere i år gått til innkjøp av et kartselskap som utvikler navigeringsteknologier.

Det er altså ingen tvil om at ambisjonene hos det kontroversielle selskapet er store, og det blir spennende å se hva som kommer ut av alle disse prosjektene.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.